Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ψεκασμένη Αγωγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψεκασμένη Αγωγή

“Είναι απαράδεκτη η κατάργηση των Λατινικών που αποτελούν με τα Αρχαία Ελληνικά τις βάσεις του Δυτικού Πολιτισμού και που διδάσκονται από κοινού σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα ο στόχος της αποφάσεως είναι πολιτικός αφού η αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία έχει ως στόχο να κάνει τα παιδιά αριστερά...”. Με αυτή τη βαρυσήμαντη δήλωση είχε υποδεχθεί προ μηνός ο Άδωνις Γεωργιάδης τις προωθούμενες από το υπουργείο Παιδείας αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων.

Κάποιοι έσπευσαν να ειρωνευθούν τότε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας χωρίς βέβαια να σκεφθούν πως αν δεν μιλήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την εκπαίδευση των παιδιών μας, ποιος θα μιλήσει; Γιατί ποιος έχει την πείρα και τις γνώσεις που διαθέτει ο πολυσχιδής πολιτικός και επιχειρηματίας που από το 1994 “ψεκάζει” με τις γνώσεις του τους μικρούς και τους μεγάλους πελάτες της Ελληνικής Αγωγής;

Ο άνθρωπος που με την ίδια άνεση που πουλάει βιβλία του αρνητή του Ολοκαυτώματος Κων. Πλεύρη μπορεί να παίρνει μέρος σε καμπάνια κατά της βεβήλωσης του εβραϊκού νεκροταφείου και παράλληλα να έχει για “καθηγήτρια” στην Ελληνική Αγωγή μια κυρία που διδάσκει τους μαθητές της πως “οι σιωνιστές - Εβραίοι είναι οι πλέον μισητοί εχθροί του ελληνικού έθνους”.

Για τέτοια περίπτωση κομπογιαννιτισμού μιλάμε προκειμένου για το εκπαιδευτήριο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. καθώς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αγωγής συναντά κανείς το επικίνδυνο μείγμα του ιστορικού ανορθολογισμού της συζύγου του που ρητορεύει για τον Παρθενώνα των εκατομμυρίων ετών με τις ψεκασμένες θεωρίες γραφικών κυριών περί φυλετικής καθαρότητας και ανωτερότητας που έρχονται να συναντήσουν τα παγανιστικά ρεύματα της ελληνικής Ακροδεξιάς και του εγχώριου φασισμού.

Ο τηλεπωλητής λοιπόν των νανοβιονικών γιλέκων και μεταμεσονύκτιος έμπορος της με το κιλό αρχαιοελληνικής γραμματείας, γνωστός και ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια επαγγέλλεται και τον “παιδαγωγό”.

Είναι αυτός που καλεί τους γονείς των παιδιών με μαθησιακά προβλήματα και δυσλεξία να επιλέξουν τα αρχαία ελληνικά, όπως αυτά διδάσκονται στο μαγαζάκι του από “ψεκασμένες” καθηγήτριες σαν αυτήν που υποστηρίζει τους Άριους του ελληνισμού, και όχι τη λογοθεραπεία.

Αν αυτός λοιπόν ο άνθρωπος δεν έχει άποψη για την Κοινωνιολογία στα σχολεία μας, ποιος θα έχει; Ο Γαβρόγλου και ο κάθε Γαβρόγλου; Σοβαρευτείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL