Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Γ. Δραγασάκης: "Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: "Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων" (Video)

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι ένα διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων ενώ όπως είπε στον προϋπολογισμό θα ξεκαθαρίσει. Στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου είπε. Νωρίτερα υπενθύμισε ότι συμπτωματικά σήμερα συμπληρώνονται 3 μήνες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανισότητα των φόρων απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο θέμα της υπερφορολόγησης. Από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την Ε.Ε. πρέπει να είμαστε στο επίπεδο της φορολογίας που θέτει η Ε.Ε. ανέφερε προσθέτοντας ότι  "χρεοκοπήσαμε και λόγω της φοροδιαφυγής". Έγιναν υπερβολές και λάθη όπως μια ομάδα επαγγελματιών που υπέστη υψηλή φορολογία και γι' αυτό θα προχωρήσουμε σε βαθμιαίες φοροελαφρύνσεις.

Το 80% των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού είναι οι μειώσεις της φορολογίας τόνισε ο κ. Δραγασάκης. "Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιήσουμε με συνέπεια την αναπτυξιακή πολιτική" ώστε να ασχοληθούμε περισσότερο για το μέλλον.

Έπρεπε να έρθει μια κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Αναφορικά με τις εκλογές επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία.

"Η έξοδος από τα μνημόνια και η προσπάθεια λύσης του προβλήματος του Μακεδονικού εφόσον τα επιτύχουμε θα είναι σημαντικά βήματα. Η Ευρώπη πλέον συγκροτείται όπως ήταν παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ με υποομάδες, χρειάζεται να έχουμε ένα κύκλο χωρών κοντά μας. Συμφέρον μας επίσης είναι η βαλκανική ανάπτυξη" σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

ΜΙλώντας για το Μακεδονικό εξήγησε ότι "Εμείς υποχρεώνουμε έναν άλλο λαό να αλλάξει το όνομά του όχι εμείς για να κάνουμε Δημοψήφισμα. Ζούμε μια ιστορική ευκαιρία επίλυσης του "Μακεδονικού". "Πιστεύω ότι στη Βουλή θα έχουμε μια πολύ ευρύτερη πλειοψηφία από αυτή που διαφαίνεται τώρα".

Απαντώντας σε ερώτηση για την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ιστορικά ανταποκρίνεται στο 60%.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL