Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στον απόηχο της Ιθάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον απόηχο της Ιθάκης

Του Θωμά Βαρδουλάκη*

Η καθαρή έξοδος της Ελλάδος από τα οκταετή προγράμματα οικονομικής στήριξης των Ευρωπαίων, υπό συνθήκες καταναγκασμού και εκβιασμού ενίοτε, είναι πια γεγονός. Σημαντικότερη όμως είναι η έξοδος από τον ζόφο, τη σήψη και τη παρακμή, που θυμίζουν τις τελευταίες ημέρες του Βυζαντίου. Σε αυτή την κατάσταση, που βίωσε η χώρα, την οδήγησαν με τις εγκληματικές πράξεις και
παραλείψεις τους οι ηγεσίες και τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων της θεσμικής ανομίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Πρόκειται για ένα λυτρωτικό πέρασμα της πατρίδας και του λαού από το βαθύ σκοτάδι στο ξέφωτο και την κανονικότητα. Αυτό συνέβη με την ανάκτηση της απολεσθείσης, για οκτώ έτη, εθνικής μας κυριαρχίας και πιστώνεται ήδη θετικά από την ιστορία στην οραματική υπό τον Αλέξη Τσίπρα διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο υπό προθεσμία αρχηγός της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, εμβρόντητος από το μήνυμα της Ιθάκης, χρησιμοποιεί το ψεύδος, τη συκοφαντία και τη λάσπη προσπαθώντας να υποβαθμίσει το γεγονός της εξόδου.

Ο ίδιος, δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και του προεδρεύοντος αντιπροέδρου του Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελούν κακιά σκουριά που δεν πιάνει και δεν ακουμπά το ολόλευκο και ολόφωτο μάρμαρο της αλήθειας στον αγώνα και την αγωνία της Αριστεράς για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Έναν αγώνα που έχει στόχο τη σωστή λειτουργία των θεσμών και τη μετατροπή της χώρας σε μια ευημερούσα, ευνομούμενη και δικαιοκρατούμενη πολιτεία με άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δημοκρατική χώρα, στην οποία θα ακούγεται η φωνή κάθε αδικούμενου και κατατρεγμένου συμπολίτη μας, που σήκωσε, ως μη έδει, στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της χρεοκοπίας που προκάλεσαν εις βάρος της χώρας και των πολιτών της, με αμοιβαία ανοχή και σε αγαστή συνεργασία τα κόμματα της κλεπτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Τα δύο κόμματα της χαοτικής αταξίας, που μετακύλισαν στις πλάτες του λαού, χωρίς ντροπή, τα δάνεια και τα βερεσέδια τους στις τράπεζες, για απόσβεση, με την εγκληματική ανοχή των τραπεζιτών, που εισπήδησαν ανόμως στην πολιτική και υπήρξαν οι πιο πειθήνιοι εκτελεστές των παρανοϊκών εντολών του πιο σκληρού και απάνθρωπου «προσώπου» μερίδας των δανειστών..

Σήμερα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και χωρίς καμία συστολή, τα κόμματα της χρεοκοπίας - κλεπτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δημιουργούν μια ετερόκλητη και παρά φύση συμμαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τον λαό της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης της χώρας, ο οποίος συνεχίζει να εγκαταλείπει, ως τελευταία απομεινάρια του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα και πυκνώνει τις τάξεις της ευρύτερης Αριστεράς.

Εξάλλου, αργά ή γρήγορα, οι εκλογές έρχονται και θα αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Γι’ αυτές τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και ποικιλώνυμες μεταλλάξεις της σημερινής ηγεσίας του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, η Νέμεσις του αλάνθαστου στα κριτήρια και αισθητήριά του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή. Αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης εκλογική εξαΰλωση και συντριβή των προθύμων του, που στόχο έχουν με την εθελοδουλία τους, να γίνουν το άλλοθι μιας μακράς και αέναης νεοφιλελεύθερης νύχτας στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα ως και τις ελευθερίες των Ελλήνων. Απόψεις που ευαγγελίζεται η Ν.Δ. των Γεωργιάδηδων
και των Βορίδηδων, που διοικούν σήμερα, εν τοις πράγμασι, το ιστορικό συντηρητικό κόμμα της Ελλάδος.

Η απάντηση στον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που μας επιφυλάσσουν είναι μια! Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και η στράτευση κάθε ενεργού πολίτη στην υπό τον Αλέξη Τσίπρα πανστρατιά, που ξεκινά από τις εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

* Ο Θωμάς Βαρδουλάκης είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL