Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Πώς μας θωρείς ακίνητος; Πού τρέχει ο λογισμός σου; ΜΙΛΑ ΡΕ!! ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΣ;;

Άκρως διχαστική ήταν η ομιλία του Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν ήταν τίμιος και είχε συναίσθηση ότι εκπροσωπεί τη χώρα του, έπρεπε να ζητήσει να περικοπούν οι συντάξεις.

Και όταν ο Ισπανός του είπε ότι ζημίωσε 100 δισ. τη χώρα, να κατεβάσει το κεφάλι και να παραδεχτεί ότι μπορεί να ήταν και 200.

Και να ζητήσει συγγνώμη για τον νεποτισμό του κόμματός του, προσωπικά από τον Μητσοτάκη, τον Βαρβιτσιώτη και τον Κεφαλογιάννη. Και τους μπαμπάδες τους.

Θα τον στήριζε και η Μαρία Σπυράκη. Αλλά αυτός προσπάθησε να ξεγλιστρίσει με το φτηνιάρικο και χυδαίο κόλπο των απαντήσεων επί της ουσίας.

Θριαμβολογεί η Ν.Δ. ότι ψήφισε στην Ευρωβουλή εναντίον του Όρμπαν και να μην τολμήσει κανείς να την ξαναπεί ακροδεξιά.

Έτσι είναι. Όταν έχεις δημοκρατικές αρχές, δεν διστάζεις να αναλάβεις το πολιτικό κόστος, όσο μεγάλο κι αν είναι. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάτσεις ήσυχος και να κάνεις ακριβώς ότι και όλοι οι υπόλοιποι.

Μια ώρα βάραγε η Σπυράκη το χέρι στο τραπέζι του Βέμπερ και του φώναζε: "Κόφτε τον λαιμό σας, εμείς τον Όρμπαν θα τον μαυρίσουμε γιατί έχουμε και πολιτική αξιοπρέπεια".

Δηλαδή, τι θέλατε για να πειστείτε ότι είναι κατά της ακροδεξιάς; Να σηκωθούν να το πουν και δημοσίως μέσα στην Ολομέλεια;

Δεν καταλαβαίνουμε τι ζόρι τραβάνε οι συριζομαδούροι με το ασφαλιστικό του Πινοσέτ. Άμα δεν άρεσε στους Χιλιανούς, γιατί τον ψηφίζανε;

Δηλαδή τι, θα αμφισβητήσουμε τώρα και το αξιοθαύμαστο επίπεδο διαβίωσης των Χιλιανών συνταξιούχων;

Και, στο κάτω - κάτω, αν δεν θέλανε να πεινάνε, ας δουλεύανε σε καλύτερες δουλειές, με ψηλότερες αμοιβές κι ας μη μένανε άνεργοι για μεγάλα διαστήματα. Καθαρά θέμα επιλογής είναι.

Αυτό εννοεί ο Μητσοτάκης όταν λέει ότι αυτός που θα δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα. Απλώς το προσεγγίζει από τη θετική του πλευρά.

Ενώ ο Πινοσέτ το προσέγγιζε διαφορετικά. Όποιος διαφωνούσε τον τσιμέντωνε.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι όλοι ρίξανε από μια καρπαζιά στον Καραγκούνη που ξεστόμισε τη λέξη “Πινοσέτ’, αλλά κανείς δεν είπε ότι πρόκειται για διαφορετικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ, σε ένα ντελίριο διχαστικού λόγου, η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για επιπλέον 250.000 εργαζόμενους.

Γκρινιάζουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς “ξεθάβουν τα δάνεια των κομμάτων”. Τι να πούμε κι εμείς; Μήπως δεν τα είχανε θάψει καλά;

Ή ενδεχομένως να μην τα είχανε θάψει σε κατάλληλο μέρος.

Σε κάθε περίπτωση, να φάνε μισό δισ. ευρώ δύο κόμματα δεν είναι και σπουδαία υπόθεση. Αν δεν τα στηρίξουμε, πώς θα απαλλάξουν τη χώρα από τους κρατικοδίαιτους;

Μπορούμε επίσης να τα διαγράψουμε. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει, γιατί τα έχουν διαγράψει δηλαδή;

Ή να τα πληρώσει το κράτος. Αν απολυθούν 80.000 συμβασιούχοι, σε έναν χρόνο θα τα έχουμε πατσίσει.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, η οποία αφορά δάνεια κάποιου παλιού κόμματος ονόματι ΠΑΣΟΚ. Ή κάπως έτσι.

Άρα, θα πρέπει να ερωτηθούν ο Σπίρτζης και ο Κουρουμπλής. Και η Ξενογιαννακοπούλου. Αρκετά με τη μικροπολιτική και τη σπέκουλα.

Για να αποδείξουν μάλιστα ότι δεν εμπλέκονται, είναι έτοιμοι να αλλάξουν για ακόμα μια φορά όνομα και ΑΦΜ.

Θα ονομαστούν ΤΕΤΕΚΨ. Τι Έχουν Τα Έρμα Και Ψοφάνε.

Υπάρχει ένας εκνευρισμός με τον Καραμανλή στη Ν.Δ. ή η ιδέα μας είναι;

Δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά όταν πνέει άνεμος αυτοδυναμίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL