Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Μακριά από το φοβικό παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακριά από το φοβικό παρελθόν

Άλλον «αέρα» θέλει να προσδώσει στο ΥΜΑΘ η νέα υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου. Όπως φάνηκε από τα όσα είπε στην προχθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, στόχος είναι να τονώσει την εξωστρέφεια της χώρας και τη συνεργασία με τους γείτονές μας αφήνοντας οριστικά πίσω τις φοβικές λογικές που κυριαρχούσαν πριν από λίγα χρόνια.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας και της Θράκης στον χώρο των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως και να αποκτήσει η περιοχή μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα συνδράμει για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Από την πλευρά της η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά δεν έκρυψε τη συγκίνησή της που αφήνει το ΥΜΑΘ, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της που στο «τιμόνι» του παραμένει μια γυναίκα και δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της νέας υφυπουργού για ό,τι χρειαστεί. Στην τελετή παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων που όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκαν με την Κ. Νοτοπούλου για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια ή και δεκαετίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL