Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Οι... εκτροφείς των σκανδάλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι... εκτροφείς των σκανδάλων

Του Δημήτρη Χρήστου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ με την προκλητική αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου είναι το κερασάκι στην τούρτα των σκανδάλων που εξέθρεψε ο ξεφτιλισμένος ελληνικός καπιταλισμός, όπως τον διαχειρίστηκαν οι εναλλασσόμενοι στην εξουσία, αυτοί που σήμερα υπόσχονται να μας σώσουν από τον Τσίπρα. Ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με αναπηρία 70%, πλήρως αρτιμελής, αλλά με ψυχιατρικά προβλήματα.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ψυχιατρικές, σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές και πάντως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ιάσιμες με φαρμακευτική αγωγή! Στο μεταξύ, η κατάχρηση 256 εκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει γραφτεί στο χιόνι!

ΑΠΟ το 2011 είχε γίνει φανερό το επικείμενο κανόνι. Τότε που οι δύο πάροχοι, Energa και Hellas Power, μεταβίβασαν τον Νοέμβριο τις μετοχές τους στο World Wide Energy Fund, τα γραφεία του οποίου φαίνεται ότι είναι στο Λονδίνο. Όμως το Fund είχε διαλυθεί από τον Αύγουστο.

ΠΑΝΤΩΣ ο Αριστείδης Φλώρος δεν είναι παίξε-γέλασε παιδάκι, καθώς είχε κριθεί ένοχος και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, στην Πεντέλη.

ΟΤΑΝ η επιχειρηματική δραστηριότητα ασκείται χωρίς κανόνες και διαιτητή, όπως συνέβαινε, το γρήγορο και μεγάλο κέρδος προερχόταν κυρίως από κομπίνες. Γεμάτο είναι το ημερολόγιο της επιχειρηματικότητας από τέτοιου είδους συμβάντα και κανιβαλισμούς επιχειρήσεων. Και αντί οι δημιουργοί του πλαισίου της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας να κάνουν αυτοκριτική, ζητάνε και τα ρέστα.

ΑΦΟΥ φταίει η κυβέρνηση για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, γιατί να μην φταίει και στην συγκεκριμένη περίπτωση; Δήλωσε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πώς επί των ημερών της οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση...».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, ο συνεπιβάτης του Κυριάκου στη βάρκα της Ν.Δ. Μ. Βορίδης εξήγησε: «Επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στον Αριστείδη Φλώρο. Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Η αυταρχική εκτροπή και η δολοφονία χαρακτήρων είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτή είναι η Αριστερά».

ΠΟΙΑ τέλος πάντων είναι η Αριστερά; Μονά-ζυγά, όλα δικά τους. Για τους ισχυρούς του χρήματος που ξεγλιστρούν διαρκώς από τη Δικαιοσύνη, κουβέντα. Αυτό είναι προνόμιο της Δεξιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL