Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Απολύσεις στο Δημόσιο, το μοναδικό "σχέδιο" της Ν.Δ. για τη χώρα; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολύσεις στο Δημόσιο, το μοναδικό "σχέδιο" της Ν.Δ. για τη χώρα; (Video)

https://www.youtube.com/embed/tas7FP-v04U

«Υπήρχε άλλος δρόμος για την κυβέρνηση» πέρα από την επιβολή φόρων υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε την πάγια και εφαρμοσμένη θέση της Ν.Δ. για «περιορισμό δαπανών στο Δημόσιο».

«Από το πρώτο πρόγραμμα έγιναν αυτά τα λάθη» αναγνώρισε σε μια στιγμή αυτοκριτικής προφανώς επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης ως τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν απέλυσε αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους σε μια νύκτα!

Λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι «δεν εννοούμε απολύσεις αλλά καταργήσεις και συγχωνεύσεις Οργανισμών και Εταιρειών οι οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν σήμερα κανένα ρόλο», όπως επί των ημερών τους θεώρησαν ότι δεν είχαν «κανένα ρόλο», οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και η Δημοτική Αστυνομία, η ΕΡΤ;

 «Δεν υπάρχουν απολύσεις σε αυτό το σχέδιο αλλά υπάρχει μια αναδιάταξη» στο δημόσιο τομέα επανέλαβε παραλλάσσοντας τις λέξεις… γιατί «ηχούν λίγο παράξενα»… στα αυτιά μας.

Στους συμβασιούχους του Δημοσίου επιτέθηκε ο κ. Κυρανάκης

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης βγαίνοντας το πρωί στο ΣΚΑΙ στοχοποίησε τους συμβασιούχους του Δημόσιου Τομέα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι τους έχει προσλάβει για να παρουσιάσει πτώση της ανεργίας!

Προφανώς αν ποτέ η Ν.Δ. επανέλθει στην εξουσία, «οι συμβασιούχοι του ΣΥΡΙΖΑ» που λέει ο κ. Κυρανάκης, θα πεταχτούν στο δρόμο και ως φυσικό επακόλουθο θα καταρρεύσουν σημαντικοί τομείς του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ώστε να πουληθούν φτηνά οι υπηρεσίες τους στον Ιδιωτικό Τομέα και τους εργολάβους.

Το πώς «οι συμβασιούχοι» έγιναν «του ΣΥΡΙΖΑ»  αφού μόλις 3.5 χρόνια είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και είχαν απαγορευτεί οι προσλήψεις λόγω μνημονιακών νόμων μόνο ο κ. Κυρανάκης, μπορεί να το ξέρει...

"Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί» έχει δηλώσει άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος, σε ομιλία του εκδήλωση Ειδικών Κομματικών Στελεχών στις 3 Μαϊου του 2018. Ήταν άλλωστε πάγια τακτική Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν να κρατούν ομήρους τους συμβασιούχους μεταφράζοντάς τους σε ψήφους με την υπόσχεση της εργασίας. 

Η Ν.Δ. έχει όραμα. Στοχοποιεί τους συμβασιούχους σήμερα, για να έχει άλλοθι για τις απολύσεις... μετά, αν ποτέ βγει κυβέρνηση...

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL