Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ήταν ωραία στον παράδεισο των Μνημονίων... ώσπου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ήταν ωραία στον παράδεισο των Μνημονίων... ώσπου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Τι ωραία να συμφωνούσαμε όλοι, μακριά από διχασμούς! Τότε οι τραπεζίτες θα μπορούσαν διορισμένοι και χωρίς εκλογές να «σώζουν» τη χώρα όποτε το τραπεζικό σύστημα και οι ολιγάρχες αποφάσιζαν την αφαίμαξη του κόσμου για να μην καταρρεύσουν.

Οι συντάξεις θα περικόπτονταν κατά το δοκούν, αφού οι «τραπεζίτες» πολιτικοί είναι οι ειδικοί και ξέρουν πώς να μειώνουν τους μισθούς στα 586 ευρώ μεικτά και τις συντάξεις 12 φορές απανωτά.

Σαμαράς και Βενιζέλος θα έκαναν εθνική εορτή την ημέρα υπογραφής του PSI. Άλλωστε ήταν «μικρή η επίπτωση στα ταμεία» όπως λέει και ο κ. Μηταράκης. Απλά χρεοκόπησαν...

Παγκόσμια ημέρα σωτηρίας επιχειρηματιών θα καθιερωθεί η ημέρα της περικοπής του κατώτατου μισθού στα 400 ευρώ, που μαζί με την κατάργηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων επέβαλαν «την κανονικότητα» του Μεσαίωνα στην αγορά εργασίας.

Τι ωραία θα ήταν αν χωρίς διχασμούς συμφωνούσαμε όλοι στον κατακερματισμό του δημόσιου τομέα και στο ξεπούλημα του στον ιδιωτικό; Θα είχαμε πανέμορφα νοσοκομεία που θα τα ζήλευαν τα ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης... μόνο για πλούσιους.

Πεντακάθαρα και ασφαλή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μόνο για τα παιδιά των πλουσίων και απευθείας μεταγραφή τους στο Χάρβαρντ, όπου «άριστοι» πια δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν ποτέ ξανά με την ελληνική ορθογραφία και θα αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα πάνω στην ελληνική γραμματεία... ειδικά τον Καβάφη.

Τα υπόλοιπα παιδιά θα διάβαζαν από φωτοτυπίες. Ποιος χρειάζεται σχολικά βιβλία με 38% ανεργία; Καλύτερα να στραφούν σε τεχνικά επαγγέλματα... φτηνούς εργάτες χρειάζεται η ανάπτυξη, όχι επιστήμονες.

Οι ταξικές ανισότητες -ναι αυτές που κατά Κυριάκο είναι φυσικές- θα διαιωνίζονται εις το διηνεκές εξαθλιώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας να υπηρετεί τις 30 οικογένειες διάσημων, πλουσίων και δυνατών.

Το ΣΚΑΪ θα εγκατασταθεί στις συχνότητες της ΕΡΤ και η ελευθερία του πλούσιου Τύπου θα αναπνεύσει ξανά, μετά από το ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στα Μέσα Ενημέρωσης με την υποχρέωση να καταβάλλουν αντίτιμο. Η αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα μείνουν ανοικτά μόνο τα Μέσα Αλαφούζου - Μαρινάκη.

Τέλος τα τρολ του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ., θα στελεχώσουν την ΕΥΠ και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Έτσι ελεύθερα πια, θα στοχοποιούν όποιους θέλουν χωρίς να κινδυνεύουν να λογοκριθούν από τους συριζαίους ότι βλέπουν παντού... Θεοπεφτάτου.

Ο κ. Βορίδης αγκαλιά με Άδωνι, Λοβέρδο, Γρηγοράκο, Κυριάκο, Ψαριανό και όλη την τρελοπαρέα θα έδιναν οδηγίες καθημερινά από τα επίσημα έντυπα της κυβερνήσεως "Athens Voice" για τις νεαρές ηλικίες και "Πρώτο Θέμα" για τους ενήλικες,πόσο κακιά είναι η Αριστερά, αναχρονιστικοί οι διαχωρισμοί και «ελαττωματικές οι ιδέες της» και όποιος διαφωνεί διχαστικά, θα αναμορφωθεί πάραυτα εθνικά... στη Μακρόνησο και τα άλλα αναξιοποίητα νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL