Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ποιοi φοράνε τη... φανέλα της Εθνικής;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιοi φοράνε τη... φανέλα της Εθνικής;

Του Δημήτρη Χρήστου

«ΑΥΤΗ είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα κατέβαλε στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής μεγάλες προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τα έξοδά της, πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις και επέστρεψε και χάρη σε όλα αυτά σε οικονομική ανάπτυξη» λέει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτησε: «Το 'κουράγιο' και την 'αξιοπρέπεια' του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με ένα χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα", τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ. «Η καρδιά μου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά εμπιστεύομαι Τσίπρα, του αξίζει να του εμπιστευτεί κανείς το μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτζ.

«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της Ελλάδας μεγεθύνεται ξανά, υπάρχει δημοσιονομικό και εμπορικό πλεόνασμα και η ανεργία μειώνεται σταθερά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Η ΕΛΛΑΔΑ είναι η πέμπτη χώρα μετά από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο που βγαίνει από ένα πρόγραμμα σταθερότητας. Καθώς ο ESM και το ΕFSF είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, κατέχοντας το 55% του συνολικού χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα να είναι ένα ακόμη success story, να ευημερεί και να είναι μια χώρα που την εμπιστεύονται οι επενδυτές», υπογράμμισε ο «σκληρός» Κ. Ρέγκλινγκ.

ΣΤΗ δική μας χώρα όμως, σύμπασα η αντιπολίτευση, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, έχει διαφορετική άποψη. Όχι γιατί δεν είναι έτσι, αλλά διότι αν το παραδεχτεί δεν έχει λόγο ύπαρξης. Διότι έχουν επενδύσει στην αποτυχία. Και έχουν επενδύσει στην αποτυχία διότι στη μακρά σκυταλοδρομία εναλλαγής στην εξουσία, έπαιζαν πάντα το παιχνίδι της αποτυχημένης κυβέρνησης. Πόνταραν συνεχώς στην τιμωρητική ψήφο.

ΧΩΡΙΣ όραμα και ικανότητες να οδηγήσουν τη χώρα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, δεν κατέστρωσαν ποτέ σοβαρό σχέδιο μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης. Θεωρούν ότι έτσι, βαπτίζοντας την επιτυχία της εξόδου αποτυχία, μπορούν να ξεγελάσουν και πάλι τον ελληνικό λαό.

ΚΑΤΑ τα άλλα τους αρέσει να λένε ότι στα εθνικά θέματα όλοι τους φοράνε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος! Δεν είναι εθνικής σημασίας θέμα η έξοδος από τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν από τη δική τους χρεοκοπία; Και αν είναι, ποια φανέλα φοράνε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL