Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Παραχάραξη Καβάφη και ύβρεις Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραχάραξη Καβάφη και ύβρεις Γεωργιάδη

"Ό,τι πιο χυδαίο και τοξικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πολεμο" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Από ύβρεις έως παραποίηση του Καβάφη, προκειμένου να τη “βολέψει” πολιτικά, περιλαμβάνει η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. εν όψει της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια. Η αμηχανία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα ήταν εμφανής, ενώ στο Διαδίκτυο "γινόταν πάρτι".

Είναι χαρακτηριστικό της έλλειψης μέτρου ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, την ημέρα που η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, χαρακτήρισε (στο ραδιόφωνο 24/7) τον πρωθυπουργό της ως “ό,τι πιο χυδαίο και τοξικό έχει εμφανιστεί στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο”! Μάλιστα, εκτίμησε πως υπάρχει “ρεύμα μίσους στον κεντρώο χώρο” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! Ο Αλ. Τσίπρας, ισχυρίστηκε ο Άδ. Γεωργιάδης, “ενώ βγάζει προς τα έξω ένα μελίρρυτο πρόσωπο, το πραγματικό του πρόσωπο είναι ο κ. Πολάκης. Ο Τσίπρας καμουφλάρεται στο εξωτερικό και καλλιεργεί την πόλωση στο εσωτερικό. Δεν υπάρχει καμία στροφή του κ. Τσίπρα προς το Κέντρο”.

Σε μια επίδειξη αγραμματοσύνης, η επίσημη Ν.Δ. κατέφυγε σε παραχάραξη του ποιήματος του Κ. Καβάφη για την Ιθάκη! Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ισχυρίζεται πως ο Καβάφης έγραψε “Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα 'βγαινες στον δρόμο. Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”. Όμως το σωστό είναι “άλλα δεν έχει να σε δώσει”. Και φυσικά το “λάθος” δεν διορθώθηκε ποτέ...

“Έφτασαν στο σημείο να παραποιούν την 'Ιθάκη' ώστε να ταιριάζει με τις αντικυβερνητικές ανακοινώσεις τους. Βέβαια, αν μια παράφραση του Καβάφη ταιριάζει στη Ν.Δ. είναι 'και τώρα τι θα γένουμε χωρίς μνημόνια. Ήσαν και αυτά μια κάποια λύσις' ήταν το καυστικό σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου στο Twitter.

Ως φύλλο συκής, η Ν.Δ. αξιοποίησε πολιτικά τη δήλωση Ρέγκλινγκ ότι το 2015 η Ελλάδα “αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις” με κόστος “από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”. Ξεχνώντας την αποκάλυψη Μοσκοβισί ότι το δεύτερο Μνημόνιο κατέρρευσε επειδή η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η Ν.Δ. αιτήθηκε στον πρωθυπουργό να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ “στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση”.

Στο κλίμα αυτό και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε (στον ΣΚΑΪ) ότι το 2014 η χώρα έβγαινε σε ξέφωτο και ότι την κυβέρνηση “την αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα. Αυτά που βιώνουν και θα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ας κάνει, λοιπόν, όποια πανηγύρια θέλει ο πρωθυπουργός. Θα είναι εις βάρος του”.

Την άποψη ότι “μια τέτοια έξοδος από τα προγράμματα ούτε καθαρή είναι ούτε βιώσιμη” υποστήριξε (στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 και στο ΑΠΕ) και ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL