Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Βολές Δραγασάκη, Βούτση, Τζανακόπουλου / Εμμονή Στουρνάρα με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Δραγασάκη, Βούτση, Τζανακόπουλου / Εμμονή Στουρνάρα με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Προβληματίζει η εμμονή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με την προληπτική γραμμή πίστωσης (που έχει απορριφθεί και από τους Ευρωπαίους), αλλά και η ταύτισή του με το success story της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, το οποίο αποδοκιμάστηκε πολλάκις από τον ελληνικό λαό. “Πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι “αυτό που λέει, ότι αν αθετηθούν τα συμφωνηθέντα οι αγορές θα μας εγκαταλείψουν, μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία, που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως επιθυμία”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε (στην “Καθημερινή”) ότι “η προληπτική πιστωτική γραμμή θα εξασφάλιζε ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές, προστασία απέναντι στις διεθνείς αναταράξεις, χαμηλότερο κόστος δανεισμού” και “προανήγγειλε” ότι “αν υπαναχωρήσουμε από τα συμφωνηθέντα, τώρα ή στο μέλλον, οι αγορές θα μας εγκαταλείψουν”.

Εμμονή στο λάθος

“Καλά θα κάνει ως τραπεζίτης αυτής της χώρας σε εκκρεμή ζητήματα να βοηθάει τη χώρα έτσι ώστε να βγούμε με έναν καλύτερο τρόπο από όσα περιέγραφε το τελευταίο διάστημα” υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (μιλώντας στον Real). Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Γ. Στουρνάρας “πρεσβεύει εμμονικά την υστεροφημία του για το σύνολο των λαθεμένων πολιτικών που σφράγισαν εκείνη την περίοδο”.

“Είναι προφανές ότι προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει τη δική του πολιτική πορεία ως υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου” είπε (στον Real) ο Δ. Τζανακόπουλος για τον Γ. Στουρνάρα υπενθυμίζοντας ότι από τον Μάιο του 2014 όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν επισημάνει σε έκθεσή τους ότι το δεύτερο πρόγραμμα είναι “αναντίστρεπτα εκτός πορείας” και δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Το success story είναι "ένα αφήγημα που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του Γ. Στουρνάρα και πιθανώς του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου", που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση μίας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα” πρόσθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος θυμίζοντας πως και ο Μοσκοβισί αποκάλυψε ότι το δεύτερο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε γιατί η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL