Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Κυβερνητική "αδιαφορία" και για τους στρατιωτικούς έβλεπε η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητική "αδιαφορία" και για τους στρατιωτικούς έβλεπε η Ν.Δ.

Ως "χαρμόσυνο νέο" υποδέχτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Αποφεύγοντας οποιεσδήποτε αναφορές στην κυβέρνηση, η Ν.Δ. αντιμετωπίζει αμήχανα το θέμα, καθώς μάλιστα κατά το διάστημα της προφυλάκισης των δύο την είχε εγκαλέσει για... “αδιαφορία” και “τυχοδιωκτισμό”, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε φτάσει να προτείνει την ανταλλαγή των εννέα συλληφθέντων στη χώρα μας που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση DHKP-C για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών!

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην πατρίδα μας» ισχυριζόταν στις 9 Μαρτίου η Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με ανικανότητα».

Την ίδια περίοδο που η εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγορούσε για “αδιαφορία” την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει σε υψηλούς τόνους προς τον πρωθυπουργό ότι “η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο αξιωματικών είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιμάκωσε την επίθεσή του τονίζοντας ότι “οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν...”

Ανταλλαγές και επισκέψεις...

Στις 14 Ιουλίου, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει χωρίς αναστολές, από τον ΣΚΑΪ, να δοθούν ως αντάλλαγμα στην Τουρκία οι εννέα συλληφθέντες στη χώρα μας που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών!

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών προχώρησε στον πρωτοφανή ισχυρισμό πως μια «κίνηση επιστροφής των εννέα τρομοκρατών στην Τουρκία θα λειτουργούσε θετικά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών». Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ' ομολογία ήταν τρομοκράτες, όταν έχεις τον ανάλογο ‘Κουφοντίνα’ της Τουρκίας στο έδαφός σου, τότε αυτόν τον στέλνεις πίσω». Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη έγιναν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της πρώην υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία για την ορκωμοσία του Ταγιπ Ερντογάν, χωρίς μάλιστα συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση...

Ο Γεωργιάδης “αθώωνε” τον Ερντογάν

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις είχε προκαλέσει και η πρωτοφανής επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη στις 14 Ιουλίου (στον ρ/σ Παραπολιτικά) να «απαλλάξει» τον Τούρκο Πρόεδρο από τις ευθύνες του στην επίμαχη υπόθεση, θεωρώντας πως οι Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνταν παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας ήταν «θύματα της διένεξης Τσίπρα - Ερντογάν»! «Η υπόθεση αυτή έχει πάρα πολύ μπλέξει, έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί ήταν προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα κάνανε οι Τούρκοι για να μας πιέσουν στο θέμα των οκτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, τα αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει θύμα αυτής της διένεξης Τσίπρα - Ερντογάν» είχε πει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

"Στροφή" μετά την αποφυλάκιση

Χθες, σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος δήλωσε (Πρακτορείο 104,9) ότι “η πολύ θετική είδηση” της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οφείλεται σε “μια ελληνική κινητοποίηση και από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά των κομμάτων". Συν τοις άλλοις, και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επεσήμανε (Real FM) ότι “ήταν κάτι που περιμέναμε πολύ καιρό και έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες από πολλούς. Ασφαλώς και η κυβέρνηση θα έκανε το καθήκον της, το αυτονόητο, να ζητήσει και να πιέζει για την απελευθέρωση δύο Ελλήνων αξιωματικών που φύλασσαν όχι μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα και οι οποίοι άδικα κρατήθηκαν στην Αδριανούπολη για 167 ημέρες”. Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -Τουρκίας, είχε επισκεφθεί στις 15 Μαΐου στις φυλακές της Αδριανούπολης τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Λεβέντης "βλέπει"... παράδοση της Θράκης!

Στο πλαίσιο συνωμοσιολογικού παραληρήματος, ο Βασίλης Λεβέντης είπε χθες στο Θέμα 104,6 ότι «πήραμε δύο αθώους στρατιωτικούς και παραδώσαμε τη Θράκη. Ο Ερντογάν πλέον βάζει το χέρι του στη Θράκη εκλέγοντας τους αρεστούς του μουφτήδες». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στους ίδιους τόνους συμπλήρωσε ότι “ο κ. Τσίπρας είναι το αγαπημένο παιδί της Αμερικής. Είναι χαρμόσυνο το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί μας είναι στο σπίτι τους, αλλά για να γίνει αυτό, παραδώσαμε τη Θράκη και αυτό θα φανεί εν καιρώ»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL