Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η κυβέρνηση καταγγέλλει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" περί δήθεν SMS / Πλαστογραφία, διχαστικός λόγος, προβοκάτσια τα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση καταγγέλλει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" περί δήθεν SMS / Πλαστογραφία, διχαστικός λόγος, προβοκάτσια τα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας

"Πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες" χαρακτήριζει το Μέγαρο Μαξίμου το SMS που δημοσίευσε ο "Ελέυθερος Τύπος" την Κυριακή και το οποίο, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, απεστάλη σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη δίνοντας οδηγίες προκειμένου να "συγκαλυφθούν οι ευθύνες". Το δημοσίευμα υιοθέτησε και αναπαρήγαγε αμέσως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Ά. Γεωργιάδης -στον οποίο, υποτίθεται, γίνεται αναφορά στο περιβόητο SMS-, ενώ χθες μέσω Twitter ο "γαλάζιος" ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι το SMS που αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην οποία είχε διατελέσει διευθυντής για χρόνια, μπορεί να είναι κατασκευασμένο.

"Σαν έτοιμος από καιρό" ο Γεωργιάδης

"Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή) ο 'Ελεύθερος Τύπος'. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για 'αποβράσματα' του ΣΥΡΙΖΑ" τονίζει στο σχόλιό του για το σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το γραφείο Τύπου το πρωθυπουργού. Μάλιστα, το Μαξίμου εντάσσει το δημοσίευμα στην προπαγάνδα που στήνεται απέναντι στην κυβέρνηση: "Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτεται η αθλιότητα

"Εκείνο που ξεχνούν", συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, "και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν". Μέσω Twitter σχολίασε το δημοσίευμα και τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου. "Το μόνο πράγμα που δεν έχει ισχυριστεί ακόμα η Ν.Δ. είναι πως έλαβε SMS από το Μαξίμου μαζί με τον 'Ελεύθερο Τύπο'" έγραψε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα λοιπόν με το "αποκαλυπτικό δημοσίευμα" της εφημερίδας, την 1η Αυγούστου εστάλησαν SMS από το Μέγαρο Μαξίμου προς στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων τα εξής: "Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μας στηρίζει". "Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη". "Αν σας λένε αυτά που λέει ο Άδωνις, να λέτε ότι ο Άδωνις θα κάτσει στο σκαμνί".

Ά. Γεωργιάδης: "Αποβράσματα" η κυβέρνηση

Όπως ήταν φυσικό, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που δεν φημίζεται για τη διασταύρωση όσων δημοσιεύει στα social media, δεν έχασε χρόνο και αμέσως υιοθέτησε το δημοσίευμα, σχολιάζοντας με εκφράσεις πεζοδρομίου: "Ξεχωριστή αναφορά σε μένα από τους του Μαξίμου! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Αισθάνομαι τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα που μισούν τη δημοκρατία και θέλουν να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Φυσικά τίποτε δεν θα πάθω, διότι τίποτε δεν έχω κάνει και όσο και να απειλούν" έγραψε στο Twitter.

Γ. Κύρτσος: Αποδίδει τα επιχειρήματα...

Ωστόσο, ο, επίσης λαλίστατος, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος κρατάει χαμηλότερους τόνους από τον Ά. Γεωργιάδη, φροντίζοντας βέβαια να τον υπερασπιστεί. Με χθεσινό του "τιτίβισμα" φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος σε περίπτωση που αποδειχθεί στο τέλος ότι τα SMS δεν είναι και τόσο "γνήσια", υποστηρίζοντας στην ουσία πως ακόμη και να μην είναι, αντανακλούν τα επιχειρήματα της κυβερνησης...

"Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα SMS Μαξίμου προς στελέχη που δημοσίευσε ο 'Ε.Τ.' είναι κατασκευασμένα. Αποδίδουν όμως πλήρως την κυβερνητική επιχειρηματολογία" σχολίασε, εξηγώντας: "Τα ΜΜΕ υπερβάλλουν στην παρουσίαση της καταστροφής. Για όλα φταίνε τα αυθαίρετα. Ο Άδωνις δεν δικαιούται διά να ομιλεί" έγραψε ο Γ. Κύρτσος.

"Ε.Τ.": Περιέχει τα επιχειρήματα...

Με χθεσινό δημοσίευμα, η εφημερίδα υπερασπίζεται ό,τι είχε δημοσιεύσει, εμμένοντας στην "ορθότητα του ρεπορτάζ", αναφέροντας επίσης ότι το SMS περιέχει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες. "Το μήνυμα εστάλη την 1η Αυγούστου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, ενώ εν πολλοίς περιέχει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν "δεκάδες μάρτυρες – παραλήπτες του SMS".

Είχε δημοσιεύσει σήμα άλλης μέρας...

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει αναλάβει να τεκμηριώσει το αφήγημα περί "συγκάλυψης" της καταστροφής από την κυβέρνηση. Με αντίστοιχο δημοσίευμα, μερικές ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Ελεύθερος Τύπος "αποκάλυπτε" σήμα από το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με το οποίο το απόγευμα της 24ης Ιουλίου γινόταν αναφορά σε σορούς τις οποίες σκοπίμως, δήθεν, "απέκρυψαν" τα στελέχη της κυβέρνησης. Όπως αποδείχτηκε όμως στη συνέχεια, το συγκεκριμένο σήμα δεν εστάλη στις 24, αλλά γράφτηκε την επομένη το απόγευμα, στις 25 Ιουλίου, μία μέρα μετά τα γεγονότα, έχοντας πια τη συνολική εικόνα της κατάστασης και περιγράφοντας τα συμβάντα εκείνης της ημέρας.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε γραμμή Γεωργιάδη

Και το Κίνημα Αλλαγής όμως έσπευσε να υιοθετήσει το δημοσίευμα, μιλώντας για "χυδαιότητα" διά στόματος του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: "Με το SMS 'γραμμής' του ΣΥΡΙΖΑ προς τα στελέχη του δεν γίναμε σοφότεροι. Η μόνη πολιτική στρατηγική τους είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της ανικανότητάς τους. Ακόμα και σε βαθμό χυδαιότητας, όταν μιλάμε για 94 νεκρούς".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL