Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επισημάνσεις

Αλληλεγγύη

Εκλογές στις 20 Αυγούστου ζήτησε ο Μητσοτάκης. Για να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία που θα φέρει η έξοδος από τα Μνημόνια. Δεν φαίνεται πειστικός λόγος για εκλογές. Γιατί δεν κάνουμε μια χούντα;...

Εκλογές στις 20 Αυγούστου ζήτησε ο Μητσοτάκης. Για να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία που θα φέρει η έξοδος από τα Μνημόνια.

Δεν φαίνεται πειστικός λόγος για εκλογές. Γιατί δεν κάνουμε μια χούντα;

Θα θωρακίσουμε ευκολότερα τη χώρα με τα μέτρα του ΔΝΤ.

Και θα πούμε και ότι οι κομμουνιστές ετοίμαζαν πραξικόπημα και συγκέντρωναν σε γιάφκες κοινωνικά μερίσματα και φορολογικές ελαφρύνσεις για να τις εξαγγείλουν στη ΔΕΘ.

Καλού - κακού πάντως, στις 20 Αυγούστου η "Αυγή" θα κυκλοφορήσει με τίτλο “Γιατί θα βγούμε από τα Μνημόνια”.

Και θα αφήσουμε και τα γραφεία ξεκλείδωτα.

Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει άμεσα εκλογές επειδή αδημονεί να διαχειριστεί τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Έχει χαράξει, άλλωστε, μια αποφασιστική και υπερήφανη εθνική γραμμή και έχει φροντίσει να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους ότι είναι μούφα.

Μετά θα πρέπει να διαβεβαιώσει και το σαμαριστάν.

Το οποίο έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να σηκώσει ανάστημα για τα εθνικά θέματα. Τουλάχιστον όταν παίζουν και ψηφιακές παροχές.

Ο πιο βασικός λόγος όμως που ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές είναι γιατί δεν αντέχει άλλο την πολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής στο Μάτι.

Απλώς θα τον βόλευε να γίνουν τώρα που είναι ακόμα ζεστό. Είναι θέμα αρχών.

Γι' αυτό, άλλωστε, το πρωτοσέλιδο των "Νέων" ήταν ένας ύμνος στη δημοσιογραφική δεοντολογία και αξιοπρέπεια.

Η εκδοχή ότι ο Οικονόμου είναι άξεστος λόγω συναισθηματικής φόρτισης είναι τουλάχιστον αστεία.

Και προσβάλλει αυτούς που έχουν συναισθηματική φόρτιση.

Κυρίως όμως προσβάλλει τους άξεστους.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τους άξεστους, αρκεί να μην προκαλούν. Έχουμε φίλους άξεστους.

Οι άξεστοι όμως, στο κάτω - κάτω, πληρώνουν κάποιο κόστος που είναι άξεστοι. Ο Οικονόμου είναι άξεστος επειδή του είναι χρήσιμο.

Και κακώς καταγγέλλει την "Αυγή" ότι του σπιλώνει το πολιτικό προφίλ. Τέτοιο πολιτικό προφίλ, όσο και να το σπιλώσεις, δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά.

Έχει δίκιο ο Άδωνις για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το γεγονός ότι υπάρχει μαύρη τρύπα δεν σημαίνει ότι λείπουν και λεφτά.

Τι θα κάνουμε τώρα, θα ποινικοποιήσουμε τις αποκλίσεις μεταξύ των ταμειακών και των χρηματικών διαθεσίμων; Αυτά συμβαίνουν παντού στον κόσμο. Όπως τα αυθαίρετα.

Οι ορκωτοί λογιστές, πάντως, είπαν ότι δεν κατάφεραν να καταλάβουν πώς προκύπτει αυτή η διαφορά, διότι τα παραστατικά και τα βιβλία ετηρούντο κακήν κακώς.

Έτσι πρέπει. Οι τίμιοι και οι ειλικρινείς δεν έχουν ανάγκη από παραστατικά για να επιβεβαιωθούν. Μετράει ο λόγος τους.

Άλλωστε το γεγονός ότι λείπουν λεφτά δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα έφαγε κάποιος. Λεφτά χάνονται και για άλλους λόγους.

Ας μην είμαστε καχύποπτοι. Αν τα είχανε φάει, δεν θα μας το λέγανε;

Και στο κάτω - κάτω δεν χρειάζεται να γίνεται τόση φασαρία για 89.229.474 ευρώ. Σιγά το ποσόν. Κάπου εκεί μέσα θα είναι.

Ο Άδωνις αμφισβητεί βέβαια ότι είναι τόσα. Θα ήταν βέβαια πιο πειστικός αν είχε παραδώσει και βιβλία, αλλά ας μην γινόμαστε σχολαστικοί.

Και στο κάτω - κάτω, γιατί να κρατάει το ΚΕΕΛΠΝΟ βιβλία; Τι είναι, λογιστικό γραφείο στο Κιάτο;

Το είπε και ο πρόεδρος των εργαζομένων άλλωστε. Όταν βγήκε στην τηλεόραση να καταγγείλει την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές.

Αυτή την κρίση με τη Μόσχα δεν μπορούμε να τη διευθετήσουμε φιλικά με μια εκστρατεία στην Κριμαία;

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο