Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η αγνοούμενη φιλανθρωπία του ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η αγνοούμενη φιλανθρωπία του ΠΑΣΟΚ

Ήταν 2008, η Πελοπόννησος ακόμη μετρούσε τις πληγές της, το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που είχε σηκωθεί αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές ήταν ακόμη σε εξέλιξη όταν έκανε την εμφάνισή του και το ΠΑΣΟΚ. Ήταν η ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, παρέδιδε στον τότε νομάρχη Ηλείας επιταγή ύψους 1.200.000,00 ευρώ. Παράλληλα ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε στα ΜΜΕ ότι με την ενίσχυση των 1,2 εκατ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ σκόπευε να πετύχει έναν τριπλό στόχο: να καθιερώσει υποτροφίες για παιδιά της περιοχής, να προωθήσει πρότυπες δράσεις για το περιβάλλον και να συμβάλει στην ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ήταν η εποχή που στο περίφημο Ταμείο Μολυβιάτη πιστώνονταν μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά που, άλλοτε ανώνυμα και σιωπηλά και άλλοτε επώνυμα και φωναχτά, προσθέτονταν στο ποσό της βοήθειας για την πυρπολημένη Πελοπόννησο και τους οικονομικά κατεστραμμένους κατοίκους της. Ήταν η εποχή που η κοινή γνώμη χειροκροτούσε το κύμα της αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας μια αχτίδα φωτός και ελπίδας μέσα στο ζοφερό και γκρίζο κλίμα των τότε ημερών.

Μόνο που η αχτίδα αποδείχθηκε επικοινωνιακό φλας που άναψε, άστραψε, τράβηξε τα βλέμματα όλων και έσβησε χωρίς να αφήσει πίσω του τίποτα. Το Ταμείο Μολυβιάτη αποδείχθηκε επικοινωνιακή φούσκα, τα ερωτήματα που δημιούργησε δεν απαντήθηκαν ποτέ και μέσα σε όλα έμεινε στα αζήτητα και η επιταγή του ΠΑΣΟΚ που όσο κι αν κάποιοι έψαξαν να μάθουν πού πήγαν τα λεφτά απάντηση δεν πήραν.

Ουδέποτε ο λαός της πολύπαθης Ηλείας έλαβε γνώση για το πού κατέληξαν τα χρήματα και ουδέποτε οι αιρετοί της περιοχής αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν. Το πέπλο σιωπής που κάλυψε για σειρά ετών την τύχη της “βοήθειας” του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να σπάσει το 2012 η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, που ζήτησε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Περιφέρεια το πρωτόκολλο κατάθεσης και παραλαβής της επιταγής, τον λογαριασμό στον οποίο κατατέθηκε το ποσό της επιταγής και τα παραστατικά που σχετίζονται με τα έργα για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

ΥΓ.: Προχθές ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξόδεψε στο Facebook 570 τζάμπα λέξεις για να μη δώσει πληροφορίες για το πού κατατέθηκε το 1 εκατομμύριο του εργοδότη του για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL