Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Φώφη, πιο δεξιά είναι γκρεμός...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φώφη, πιο δεξιά είναι γκρεμός...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ και για τρεις μέρες, όσο δηλαδή κράτησε το τριήμερο πένθος για τους νεκρούς της ανατολικής Αττικής, αισθανόσουν ότι σε πολιτικό επίπεδο η χώρα έγινε ξαφνικά σοβαρή. Και μόλις σήμανε η λήξη του πένθους, λες και έσπασε το φράγμα του Μαραθώνα και το ορμητικό νερό σάρωσε τους πάντες και τα πάντα.

ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο η Φώφη Γεννηματά, που τελικά κατάφερε να ξεπεράσει την αντικυβερνητική ρητορική της Ν.Δ. Λόγος, κάτι μεταξύ συνθημάτων και κατάρας. Λόγος μηδενιστικός, με οργή και μίσος!

ΖΗΤΗΣΕ πάλι, τρεις μέρες μετά την καταστροφή και ένα μήνα πριν την επίσημη έξοδο από τα Μνημόνια, εκλογές. «Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν, δεν έχουν τσίπα, άφησαν τους ανθρώπους να πεθάνουν»! Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει και για «ποινικές ευθύνες» που «θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Η ανεξάρτητη!

ΚΑΝΕΝΑ από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για το τι και πώς συνέβη αυτό που θρηνήσαμε δεν κρίθηκε από την κ. Γεννηματά σοβαρό! Τα στοιχεία από τις δορυφορικές λήψεις, που εντόπισαν 14 ταυτόχρονες εστίες φωτιάς, κάτι που παραπέμπει σε εμπρησμούς, αδιάφορα. Η πρωτόγνωρη ταχύτητα μετάδοσης σε χρόνο μισής ώρας, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που διαπίστωσαν ότι «δεν άφησε χρόνο αντίδρασης των κατοίκων», ασήμαντη!

ΤΟ ΜΟΝΟ που παραδέχτηκε ήταν τα «υπαρκτά πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή, που ισχύουν από το 1960», καταλογίζοντας, με αφορμή και αυτό το αντικειμενικό γεγονός, στην κυβέρνηση προσπάθεια να «βρει άλλοθι»!

ΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ ξεκινούσε την πολιτική της καριέρα το 2015, πιθανόν να μπορούσαν να της συγχωρεθούν οι υπερβολές της. Δεν έπεσε όμως με αλεξίπτωτο στη χώρα. Κρύφτηκε καλά και ιδιοτελώς μέσα στα κέντρα εξουσίας, χωρίς αρχές και δική της άποψη, συμμέτοχος στο έργο των καταστροφικών περιόδων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ άραγε σύμβουλοι πολιτικής στρατηγικής που θεωρούν ότι με τόσο δεξιά άλματα στον λόγο και τη συμπεριφορά μπορεί να συγκινήσει τον ζητούμενο, αναγκαίο μεσαίο χώρο; Δηλαδή ο στόχος είναι να αποσπάσει ψήφους κυρίως από την μπαταρισμένη δεξιά Ν.Δ.; Υπάρχει κάτι πιο δεξιά; Δεν βλέπουν τον γκρεμό; Τι εξηγεί τις προσωπικές επιλογές της κυρίας, που προκάλεσαν μια διάσπαση η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί; Ποιοι τελικά κινούν τα νήματα της φιγούρας της;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL