Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Με ερώτηση Χριστοφιλοπούλου / Η ΔΗ.ΣΥ. ζητάει να κατατεθούν όλες οι συνομιλίες του Κέντρου Επιχειρήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ερώτηση Χριστοφιλοπούλου / Η ΔΗ.ΣΥ. ζητάει να κατατεθούν όλες οι συνομιλίες του Κέντρου Επιχειρήσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Στη Βουλή φέρνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ την καταστροφή στην Αττική. Τα δύο κόμματα κατέθεσαν ερωτήσεις.

Από το ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου κάνει λόγο για τραγικές ευθύνες που υπάρχουν στη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «οι καταιγιστικές αποκαλύψεις συνθέτουν εικόνα εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων». Η Ε. Χριστοφιλοπούλου ζητάει να κατατεθεί το σύνολο των καταγεγραμμένων κλήσεων και συνομιλιών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, από τη Δευτέρα 23.7.2018 έως την Πέμπτη 26.7.2018, καθώς και οι συνομιλίες στα κέντρα του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ, και των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Κρατικό Αθήνας, Θριάσιο και Παίδων.

ΚΚΕ: Και άλλα μέτρα στήριξης

Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Υποδομών τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, καταλογίζοντας διαχρονικές ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Οι βουλευτές, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσιώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης επικρίνουν την κυβέρνηση πως «όχι μόνο δεν διαμόρφωσε ένα σύγχρονο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, αλλά κάθε χρόνο υποβαθμίζει τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και μειώνει την κρατική χρηματοδότηση». Το ΚΚΕ διαπιστώνει «απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου» και εκτιμά πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην αρχή ότι 'τα έκανε όλα καλά' και στη συνέχεια να αποδώσει την καταστροφή σε πιθανούς εμπρησμούς, στην κλιματική αλλαγή, ακόμη και στους ίδιους του κατοίκους που 'αυθαιρέτησαν', έχει στόχο να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στη συνέχιση αυτής της εμπρηστικής πολιτικής».

Το ΚΚΕ ζητάει τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών, άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους, πάγωμα όλων των χρεών τους χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες και να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL