Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Και νεκροί και... πληγωμένοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και νεκροί και... πληγωμένοι

ΔΙΑΒΑΣΑ ότι ο σπουδαίος στιχουργός και ποιητής Μάνος Ελευθερίου στη διαθήκη του εξέφρασε την επιθυμία να μην ταφεί στη γη και τον φάνε τα σκουλήκια, αλλά να αποτεφρωθεί. Σεβαστή επιθυμία, μόνο που για να εκπληρωθεί, πρέπει οι συγγενείς του να στείλουν τη σορό στη Βουλγαρία. Εκεί είναι ο πλησιέστερος αποτεφρωτήρας για την καύση των νεκρών Ελλήνων!

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ, μα καλά, κανείς δεν ντρέπεται σε αυτόν τον τόπο; Κανείς υπουργός, κανείς περιφερειάρχης, κανένας δήμαρχος; Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις κάτι που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δύσκολο, αλλά τι; Φοβούνται την αντίδραση των παπάδων που θα χάσουν πελατεία; Πως αυτοί, μπορούν να επηρεάσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα και να μην τους ψηφίσει;

ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι άλλο; Μετά Χριστό, που υποτίθεται ότι μάθαμε πως υπάρχει άλλος Θεός, άρχισαν να θάβονται ή να αποτεφρώνονται οι νεκροί; Υπάρχει εντολή Θεού μόνο να μας θάβουν; Είναι αμαρτία να μας αποτεφρώνουν, ενώ δεν είναι αμαρτία για λόγους ανάγκης και υγείας να ρίχνουν τους νεκρούς ναυτικούς στη θάλασσα;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είμαστε το μοναδικό (ακόμα!) θρησκευτικό κράτος της Ευρώπης. Το μοναδικό όπου οι ιερείς ασκούν πολιτική εξουσία κρυφά και φανερά. Είμαστε το μοναδικό κράτος της Ευρώπης όπου οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν επηρεάζονται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Σε αυτόν τον ειδικό κλάδο, η ανεργία είναι μηδενική!

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ λόγο σε κανέναν και αν χρειαστεί, για τα συμφέροντά τους, υπερασπίζονται και τα ιερά της ειδωλολατρικής (όπως λένε) περιόδου, άσχετα αν γκρέμισαν τα περισσότερα μνημεία που άφησαν οι αρχαίοι και έκαψαν τα πολύτιμα κείμενα που μας είχαν κληροδοτήσει.

ΑΡΚΕΤΑ με τον σκοταδισμό. Το θέμα είναι αυτοί που εκλέγουμε. Αυτοί που, ως φιλελεύθεροι, σήκωσαν τις παντιέρες της Ευρώπης για να μην βρεθούμε απομονωμένοι, αν λέγαμε όχι στο δημοψήφισμα. Αλλά δεν έχω απαιτήσεις από τον καιροσκόπο Κυριάκο ούτε από την υποκρίτρια Φώφη. Έχω απαιτήσεις από τον δήμαρχο της πρωτεύουσας.

ΕΧΟΥΜΕ όμως απαιτήσεις από την κυβέρνηση και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν τοπική ή περιφερειακή εξουσία. Διότι, να καμώνεσαι ότι ανήκεις στην πολιτική πρωτοπορία και ταυτόχρονα να κάνεις την πάπια, για μην χάσεις ψήφους, είναι ασυγχώρητη υποκρισία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL