Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ένας δήμαρχος κατώτερος των αναγκών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ένας δήμαρχος κατώτερος των αναγκών

Στα ψιλά πέρασε η δήλωση του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης που έβγαλε στη σέντρα τον δήμαρχο της Αθήνας, κατηγορώντας τον πως οι χαμηλές επιδόσεις της πρωτεύουσας στον τομέα της ανακύκλωσης είναι "επιλογή" του κ. Καμίνη. Η ομολογουμένως βαριά αυτή κουβέντα ακούστηκε σε συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων με θέμα "ανακύκλωση και Τοπική Αυτοδιοίκηση" όπου παρουσιάσθηκε πως ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας είναι από τους χειρότερους στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε μια εποχή που ο κ. Καμίνης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε επικοινωνιακού περιεχομένου τηλεοπτικές παραγωγές στο Πεδίον του Άρεως ώστε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τους χώρους της δικής του ευθύνης για τα ναρκωτικά και να δώσει στην κριτική του χροιά πολιτική και φυσικά συμβατή με τις προσωπικές του φιλοδοξίες, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη η αποστασιοποίηση του κ. Καμίνη από τα καθήκοντα που άπτονται της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και η στοχοπροσήλωσή του στην επόμενη ημέρα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Πού καιρός για ανακυκλώσεις και πού καιρός για καθαριότητα ενόσω οι σειρήνες της Κεντροαριστεράς δεν αφήνουν σε ησυχία τον Γ. Καμίνη. Κι ας βρίσκεται η Αθήνα στο αποκορύφωμα της τουριστικής επισκεψιμότητας. Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας βρωμά και ζέχνει. Κι ας φώναζε και ας χτυπιόταν προ ετών ο δήμαρχος της πρωτεύουσας για τις πορείες και τις διαδηλώσεις που έδιωχναν τους τουρίστες από το κέντρο της Αθήνας και τώρα που η πόλη βουλιάζει από τους επισκέπτες ο κ. Καμίνης αδιαφορεί πλήρως για το άρωμα τρίτου κόσμου που αναδύεται σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες.

Παρ' ότι η πρωτεύουσα βιώνει την πιο βρώμικη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, ο δήμαρχος αναλώνεται στο ρετουσάρισμα του πολιτικού του προφίλ αναζητώντας εναγωνίως ρόλο και θέση στα μελλούμενα της κεντροαριστεράς με φτηνά επικοινωνιακά τρικ επι θεμάτων όπως αυτό των ναρκωτικών που μόνο για μικροπολιτική δεν προσφέρονται.

"Η τοξικοεξάρτηση ως μητροπολιτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με σκοπιμότητες κι εντυπωσιοθηρία" του απάντησε η Ερμίνα Κυπριανίδου, αλλά μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί του δημάρχου που κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει για το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν αυτό αφορά για παράδειγμα τους χώρους γύρω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Κατώτερος των αναγκών, των προβλημάτων και των περιστάσεων ο κ. Καμίνης που τείνει να ταυτίσει το όνομά του με τα συμφέροντα μιας άναρχα αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη βρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL