Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Βορίδης: Να απελαθούν οι Τούρκοι που δεν μας αρέσουν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Βορίδης: Να απελαθούν οι Τούρκοι που δεν μας αρέσουν...

Η Ντόρα Μπακογιάννη, προ ημερών και ο Μάκης Βορίδης -κάπως πιο προσεκτικά- χθες καταθέτουν ως εξαιρετικά δημιουργική την ιδέα να απελαθούν στην Τουρκία οι εννέα Τούρκοι και Κούρδοι που συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2017, ως ύποπτοι για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν. Πιο μεγαλόφωνα η Ντ. Μπακγιάννη και σιωπηρά ο Μάκης Βορίδης διαχωρίζουν την υπόθεση αυτή από την περίπτωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Το ζήτημα δεν είναι νομικό, αλλά ιδεολογικό. Κατά τη άποψή τους, οι στρατιωτικοί δικαιούνται να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, τα μέλη των αριστερών οργανώσεων όχι. Κι αυτό όχι επειδή, όπως ανοήτως υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, η δική των μεν θα είναι λιγότερο δίκαιη από τη δίκη των δε. Αλλά επειδή βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι ως “στρατιωτικοί πραξικοπηματίες” έχουν ανθρώπινα δικαιώματα που δεν πρέπει να έχουν οι κατηγορούμενοι ως “αριστεροί τρομοκράτες”.

Δεν διευκρίνισαν αν αυτή η επιλεκτικότητα αφορά όλους τους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες ή αν διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα στην οποία έγινε το πραξικόπημα, αν ήταν φιλοδυτικό ή όχι κ.λπ. Δεν χρειάζεται, γιατί η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Σημασία έχει ότι σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι σχολαστικοί. Όποιος δεν τους αρέσει ας απελαθεί...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL