Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Με αφορμή αστοχη δήλωση του Γ. Χαν για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Αλβανίας / Η προπαγάνδα της Ν.Δ. δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με αφορμή αστοχη δήλωση του Γ. Χαν για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Αλβανίας / Η προπαγάνδα της Ν.Δ. δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά

Συνεχίζοντας το κρεσέντο μηδενιστικού αντιπολιτευτικού οίστρου που επιδεικνύει για να πλήξει την κυβέρνηση με κάθε μέσο και με κεκτημένη ταχύτητα από τη ρητορική της για το “Σκοπιανό”, η Ν.Δ. “έπαιξε” για μια ακόμη φορά με τα εθνικά θέματα.

Αφορμή αυτή τη φορά άστοχη αναφορά του επιτρόπου Χαν περί αναδιάρθρωσης συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας, η οποία μάλιστα ακαριαία διορθώθηκε ως λανθασμένη από εκπρόσωπο της Κομισιόν και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις επί της άστοχης δήλωσης του.

Κατηγορηματική διευκρίνιση

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε “αλλαγή συνόρων” Ελλάδας - Αλβανίας, επισήμανε από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει τις σχετικές δηλώσεις του. Υπογραμμίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της Ε.Ε., ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, "η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας".

Βιάστηκε και εκτέθηκε

Η Ν.Δ., χωρίς να περιμένει καν να διασταυρωθεί εάν ίσχυε η φράση Χαν που εξαρχής έμοιαζε αβάσιμη -αν όχι αδιανόητη- έσπευσε να την υιοθετήσει για να συνεχίσει το αφήγημά της ότι αυτή η κυβέρνηση παραχωρεί κομμάτια της Ελλάδας. Τέτοια μάλιστα ήταν η βιασύνη της ώστε εξέδωσε την ανακοίνωση που είχε συντάξει τουλάχιστον δέκα λεπτά αργότερα αφότου είχε δημοσιοποιηθεί και στην Ελλάδα η διευκρίνιση επί των λανθασμένων λεγομένων του Γ. Χαν. Δεδομένου δε ότι ο εν λόγω επίτροπος έχει προβεί στο πρόσφατο παρελθόν σε σειρά προβληματικών δηλώσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση θα όφειλε να είναι ακόμα προσεκτικότερη απέναντι σε ένα τέτοιο ζήτημα που φερόταν να είχε θέσει.

Αντ' αυτών η Ν.Δ. προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: "Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!". Κάλεσε δε Τσίπρα - Κοτζιά "να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία", σχολιάζοντας ότι “αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό".

Η δε ανακοίνωση της Ν.Δ. έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το πώς έγινε αντιληπτή στο εσωτερικό της Αλβανίας η συνάντηση Τσίπρα - Ράμα, όπου εκεί κυριάρχησαν οι κατηγορίες Μπερίσα περί “πώλησης της αλβανικής θάλασσας”, ή του κλίματος που μετέφερε ο αντιπολιτευόμενος Τύπος (εφημερίδα "Κόχα Γιον") περί “διαμελισμού της Αλβανίας”.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ... γκάφας

“Η Ν.Δ. καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς", τόνισαν πηγές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι "έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μια πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης". "Ωστόσο, δυστυχώς για τη Ν.Δ., απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη", υπογράμμισαν, για να σχολιάσουν: “Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη...".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL