Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Αποκλείει... προοδευτική συγκυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκλείει... προοδευτική συγκυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. η Φ. Γεννηματά

Την ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε να καταλάβει την τρίτη θέση και να “επιβάλει” “προοδευτικό” πρόσημο στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία όμως θέτει ως απαρέγκλιτο όρο και τη συμμετοχή της Ν.Δ., ζητάει η Φ. Γεννηματά.

Σε χθεσινή συνέντευξή της (Alpha) κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί να μην ψηφίσει κάποιος απευθείας Ν.Δ., αλλά ΚΙΝ.ΑΛΛ., με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντάει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι εκείνο που θα επιχειρήσει να υπάρξει η “ευρύτερη” συναίνεση γύρω από το “προοδευτικό πρόγραμμα” που προτείνει. “Κανείς δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω”, “μιλώ για την ευρύτερη δυνατή συνεργασία, κανείς δεν μπορεί να εξαιρέσει το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η σειρά των κομμάτων, σημασία έχουν τα ποσοστά που θα έχουν”, είπε. Πρόσθεσε δε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα του ενός ή του άλλου”, “έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και στρατηγική με αυτοδύναμο λόγο και δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από αυτή τη δέσμευσή μας”.

Ωστόσο, η κατάσταση που παρουσιάζει η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως προς την αυτονομία του ρόλου και του λόγου του φορέα, δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους τους εταίρους του εγχειρήματος. Μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλου στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τη Δευτέρα για την αναγκαιότητα να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις από τη Ν.Δ., ήρθε ο Δ. Χατζησωκράτης να δηλώσει (ρ/σ Πρακτορείο) ότι "χρειάζεται μια πιο πειστική αντιπαράθεση και με τη Νέα Δημοκρατία". "Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε αποφασίσει να πάμε ανταγωνιστικά απέναντι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία" αλλά "στην πολιτική το θέμα δεν είναι τι δηλώνεις, πρέπει να εμφανίζεται και να το αντιλαμβάνονται με την πρώτη ματιά οι πολίτες”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL