Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Μια μέρα άντεξε η ρητορική αποστασιοποίηση Μητσοτάκη από τον Ορμπαν / Άδ. Γεωργιάδης: "Κλειστού τύπου κέντρα" για "λαθρομετανάστες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια μέρα άντεξε η ρητορική αποστασιοποίηση Μητσοτάκη από τον Ορμπαν / Άδ. Γεωργιάδης: "Κλειστού τύπου κέντρα" για "λαθρομετανάστες"

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. παραμένει ο Πιερ Μοσκοβισί λόγω των δηλώσεών του που αφορούσαν το τέλος της περιόδου των Μνημονίων. Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν στις επιθετικές παρεμβάσεις τους για τη στάση του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να διατηρήσουν ζωντανό το αφήγημα του “τέταρτου Μνημονίου”. Αναφορικά με τη "γαλάζια" στάση στο προσφυγικό ζήτημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υιοθέτησε πλήρως τη σκληρή γραμμή και φρασεολογία της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς μία ημέρα μετά τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη περί σύγκρουσής του με τον Βίκτορ Όρμπαν.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιβεβαίωσε τον... θαυμασμό του προς τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να φτιάξουμε κλειστού τύπου κέντρα, στα οποία θα μπαίνουν οι παράνομοι μετανάστες, οι λαθρομετανάστες και θα απελαύνονται στις πατρίδες τους εφόσον δεν δικαιούνται ασύλου κ.λπ. Αυτά πλέον είναι πανευρωπαϊκή πολιτική, στην οποία έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει και ο κ. Τσίπρας» είπε διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Επιθέσεις κατά Μοσκοβισί

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εγκάλεσε εν νέου τον Πιέρ Μοσκοβισί διότι, «για να βοηθήσει τον Τσίπρα, έλαβε μέρος σε μια ατιμία έναντι δύο εκατομμυρίων συνταξιούχων». Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον Ευρωπαίο επίτροπο και του καταλόγισε παραβίαση του καταστατικού χάρτη της Κομισιόν «γιατί αυτό που απαγορεύεται διά ροπάλου είναι ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες».

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός επέλεξε να αναλάβει... χρέη εκπροσώπου του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μειμαράκη. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το τελευταίο που θέλει να ακούει είναι καλά λόγια από τον Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM αναφορικά με την επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. “στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα έβαλε μπροστά αυτό που καταλάβαινε ως εθνικό και όχι ως προσωπικό συμφέρον». «Δεν έχω δει στο παρελθόν τέτοια χυδαία προσπάθεια εισπηδήσεως στα εσωκομματικά και εσωτερικά ενός άλλου κόμματος, και μάλιστα από εν ενεργεία πρωθυπουργό. Σιγά μην κάνει υποδείξεις στον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας. Σιγά μην μας βγάλει ο Τσίπρας τον Μεϊμαράκη και Συριζαίο”...

Την καθημερινή του προσπάθεια να αποδομήσει τις θετικές αναφορές του Πιέρ Μοσκοβισί για την επόμενη ημέρα της χώρας συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. (Real FM) αντέγραψε την επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σημειώνοντας: “Ο κ. Μοσκοβισί είναι η Ευρώπη; Ο κ. Ρένγκλινγκ, που είναι επίσης Ευρώπη, μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει κοστίσει 100 δισ., ο κ. Βίζερ, που είναι επίσης Ευρώπη, ανέβασε τον λογαριασμό στα 200 δισ.".

Τις αναφορές του Πιέρ Μοσκοβισί επεδίωξε να υποβαθμίσει και η Σοφία Βούλτεψη δίνοντας έμφαση στις εκθέσεις του ΔΝΤ. "Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μια ιδανική εικόνα για την οικονομία, όπως την παρουσίασε και ο κ. Μοσκοβισί, χωρίς βεβαίως να λέει κανείς τους ότι έχεις δεσμευθεί για πλεονάσματα ώς το 2060 χωρίς διακοπή. Δεν μπορεί να μας λέει ότι είναι όλα καλά, όταν θα είμαστε χωρίς ανάσα μέχρι το '60. Μια χώρα τόσο ταλαιπωρημένη μπορεί να βγάζει για 40 χρόνια αυτά τα πλεονάσματα; Δεν μπορεί, το είπε και το ΔΝΤ" τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL