Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Συνωμοσία του "σοσιαλιστή Μοσκοβισί" ανακάλυψε η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνωμοσία του "σοσιαλιστή Μοσκοβισί" ανακάλυψε η Ν.Δ.

Πυρ και μανία είναι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. με τον Πιερ Μοσκοβισί. Οι σαφείς αναφορές του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο στη χώρα μας, σε συνδυασμό με το παράθυρο που άνοιξε για τη μη περικοπή των συντάξεων, "τορπιλίζουν" το καταστροφολογικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πυροδοτούν πανικόβλητες αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης χθες από την Πάτρα, ενώ γαλάζια στελέχη συνδέουν τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί με υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.

"Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, επεδίωξε να κρατήσει ζωντανή τη γραμμή περί τέταρτου Μνημονίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που της επιβλήθηκαν εξαιρετικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία, όπως πρόσθεσε, αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

"Αυτό καθαρή έξοδος δεν είναι σε καμία περίπτωση" τόνισε. Σημείωσε δε ότι η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν είναι αρκετή, καθώς "χρειάζεται πολιτική αλλαγή". Δεν πιστεύει κανείς, όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα Μνημόνια τελειώνουν, όταν ξέρουμε ότι έρχονται και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα που αυτός τα υπέγραψε, εμείς δεν τα υπογράψαμε και όταν ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτεί σε ένα πλαίσιο εποπτείας για πολλά χρόνια ακόμη" συμπλήρωσε.

Γραμμή Σαμαρά στο περί συμπόρευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει τη σύμπλευσή του με το "σαμαρικό στρατόπεδο" τονίζοντας πως "την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την Ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος 'χορηγός' της και συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως "οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της δημοκρατίας μας"...

Κ. Χατζηδάκης: "Κλείνει το μάτι στην Αριστερά"

Οι δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί το τελευταίο διήμερο προκαλούν τον μεγάλο γαλάζιο πονοκέφαλο. Κεντρικό ρόλο στον στόχο της αποδόμησης των θετικών αναφορών του Ευρωπαίου επιτρόπου ανέλαβε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. Με δηλώσεις του (ΣΚΑΪ, Θέμα 104,6) υποστήριξε ότι "όλοι γνωρίζουν την πρόθεσή του να κατέβει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε χρειάζεται την υποστήριξη των σοσιαλιστών και κλείνει το μάτι και στην Αριστερά".

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως "από εδώ και πέρα θα έχουμε κάποια ελάχιστα χρήματα από το μαξιλάρι και έναντι αυτού θα έχουμε τις συντάξεις που είναι ψηφισμένες, τους μισθούς με το αφορολόγητο, τα πρωτογενή πλεονάσματα, το υπερταμείο και ρωτάω λοιπόν τι διαφορά έχει αυτό από ένα Μνημόνιο; Όπως κι αν το βαφτίσουν, οι Έλληνες ξέρουν πως πρόκειται για νέο Μνημόνιο"....

Άδ. Γεωργιάδης: "Παράνομη" η παρέμβαση Μοσκοβισί

Σε ανάλογη γραμμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε στον "Alpha" ότι "ο κ. Μοσκοβισί έκανε κάτι ανεπίτρεπτο. Από τη σύστασή της η Κομισιόν είναι πολιτικά ουδέτερη. Δεν επιτρέπεται επίτροπος να παρεμβαίνει στα οικονομικά ζητήματα μια χώρας - μέλους. Αυτό είναι απαράδεκτο, σχεδόν παράνομο" είπε προσθέτοντας ότι ο Μοσκοβισί "είναι Σοσιαλιστής και θέλει την υποστήριξη του Τσίπρα για να γίνει πρόεδρος της Κομισιον".

Ντ. Μπακογιάννη: "Δεν είναι σοβαρός"

Σφοδρή επίθεση κατά του Μοσκοβισί εξαπέλυσε και η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τον εγκάλεσε για έλλειψη σοβαρότητας. "Δεν επιτρέπεται να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων" υπογράμμισε (ΣΚΑΪ) η τομέαρχης Οικονομίας της Ν.Δ. "Δεν είναι σοβαρά πράγματα για έναν επίτροπο και δη επίτροπο Οικονομικών να έρχεται και να χαριεντίζεται και να λέει pacta sunt servanda από τη μία μεριά και από την άλλη θα δούμε με τον φίλο μου τον Ευκλείδη τι θα κάνουμε στον προϋπολογισμό. Από ένα σημείο και πέρα δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία αυτών των ανθρώπων. Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί" πρόσθεσε Ντόρα Μπακογιάννη.

Κ. Κυρανάκης: "Υποψήφιος του ΕΣΚ"

Δριμύτατο "κατηγορώ" έναντια στον Πιερ Μοσκοβισί εξαπέλυσε και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Γεωργαντάς που υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι ο Π. Μοσκοβισί "λέει ψέματα", ενώ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης τον κατηγόρησε ότι "κάνει πλάτες στην κυβέρνηση παίζοντας προσωπικά του πολιτικά παιχνίδια". "Θέλει να είναι υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν και χρειάζεται τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα" είπε στον "24/7".

Πρωτοσέλιδα δίνουν γραμμή....

Στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου αναφορικά με τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αναζητεί καταφύγιο η Ν.Δ. μετά το πλήγμα που επέφεραν οι δηλώσεις Μοσκοβισί στη "γαλάζια" αντιπολιτευτική τακτική. Πηγή έμπνευσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτέλεσαν χθες συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα που επιχειρούν να μεταδώσουν κλίμα... διασυρμού της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα υιοθέτησε τον υπέρτιτλο της εφημερίδας "Τα Νέα". "Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας" τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της ανέγραφε: "Το τελευταίο κόλπο Τσίπρα - Καμμένου για την καρέκλα".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για "τραγέλαφο της κυβέρνησης", τονίζοντας "ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος μαζί στήριξαν στη Βουλή την κυβέρνηση για να παραδώσει τη 'μακεδονική' γλώσσα και εθνότητα".

Παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποίησαν "Τα Νέα", που κυκλοφόρησαν με κεντρικό τίτλο "Κυβέρνηση - παρωδία". Αντίστοιχα "Κυβέρνηση χωρίς Τσίπ(ρ)α" ήταν ο κεντρικός τίτλος του "Φιλελεύθερου". Οι δύο εφημερίδες επέλεξαν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί. Σε αυτό το σκέλος έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις νουθεσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γάλλο επίτροπο....

"Σκευωρία" και "παρακράτος" η... απάντηση Μητσοτάκη για Φρουζή

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στον απόηχο της αποκάλυψης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του με τον αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, έσπασε την πολυήμερη σιωπή του επαναφέροντας την "καραμέλα" της σκευωρίας.

"Συμμετείχα σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Φρουζή πριν καν θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ν.Δ. Όποιος αφήνει υπονοούμενα ας το πει ευθέως. Έχουμε τοποθετηθεί για τη Novartis. Είπαμε όλα στο φως. Δεν επιχειρήσαμε να καλύψουμε τίποτα. Πρόκειται για σκευωρία, εκτέθηκαν 10 άτομα μόνο και μόνο για να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Το μόνο ερώτημα που έθεσα ήταν γιατί να περάσουμε από τη διαδικασία της Βουλής και να διασυρθούν 10 άτομα. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση στις δικογραφίες; Προκλητικότατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη" σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί", δίχως να γίνει σαφέστερος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL