Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Οι πλατείες ανήκαν πάντα στον λαό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πλατείες ανήκαν πάντα στον λαό

Όλο το νεοφιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο και τα συμπαρομαρτούντα του ποτέ δεν συγχώρησαν εκείνες τις γεμάτες πλατείες με κόσμο. Οι απολυμένοι, οι άνεργοι των Μνημονίων, οι συνταξιούχοι, οι νέοι που έβλεπαν το μέλλον τους να καταδικάζεται και η ταφόπλακα του χρέους να πέφτει πάνω στη χώρα ξεχύθηκαν στις πλατείες και απαίτησαν μια άλλη εποχή να γεννηθεί.

Πλατείες που γονείς και παιδιά φώναξαν το δίκαιο αίτημα να μην πληρώσει ο λαός μια κρίση για την οποία καμία ευθύνη δεν έφερε, για λεφτά που έφαγε το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και η κάστα της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων.

Οι πλατείες έδωσαν φωνή στους αφανείς, σε πολύωρες συνελεύσεις ελευθερίας και αμεσοδημοκρατικού διαλόγου. Άγρια καταστολή ακολούθησε αυτή την έκρηξη δημοκρατίας, διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και τους μνημονιακούς νόμους, που αφαιρούσαν την αξιοπρέπεια και επέβαλλαν μαύρο στις ζωές καθημερινά χιλιάδων ανθρώπων.

Ποτέ δεν συγχώρεσαν οι νεοφιλελέδες τη μεγάλη ήττα τους, όταν οι πλατείες επέβαλαν τελικά την αλλαγή πολιτικής φέρνοντας το 2015 την Αριστερά στην εξουσία. Γι’ αυτό και οι ανίεροι συμψηφισμοί και οι σημερινοί αφορισμοί που σε κάθε ευκαιρία επιχειρούνται.

Τότε ένα πλήθος ανθρώπων που διαμαρτύρονταν κατέλυε στο Σύνταγμα καθημερινά και στις πλατείες όλης της χώρας. Σήμερα 15 - 20 υποκινούμενοι από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά γραφικοί επιχειρούν να δημιουργήσουν «αντιστοιχίες» και ιστορικά ταυτόσημα.

Με μικροπολιτική και ευφυολογήματα από τα ΜΜΕ έφτασαν στο σημείο να χρεώσουν την άνοδο της Χ.Α. στις πλατείες των Αγανακτισμένων, ότι τάχα εκεί έλαβε χώρο η πολιτική νομιμοποίησή της. Τι ψέμα και οποία υποκρισία, όταν ο κ. Λοβέρδος ήταν που χαρακτήριζε τη Χ.Α. αυθεντικό κίνημα, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά Μπαλτάκος συνομιλούσε απευθείας μαζί της, ενώ το εγχώριο lifestyle αποθέωνε τον Κασιδιάρη πλασάροντας τον σαν έναν ιδιόρρυθμο, λίγο υπέρ το δέον, μάτσο boy.

Όλοι γνωρίζουν, αλλά επιμελώς αποκρύπτουν ότι εκδιώχθηκαν κακήν κακώς, μόλις άρχισαν να ομαδοποιούνται, οι ακροδεξιοί της «πάνω πλατείας». Οι πλατείες ανήκαν πάντα στον λαό και οι φασίστες δεν κατόρθωσαν ποτέ να τις καταλάβουν... Παραμένουν κρυμμένοι στις τρύπες τους μέχρι να λάβουν εντολή να χτυπήσουν... Έτσι πάντα λειτουργούσε το ακροδεξιό παρακράτος στη χώρα, και τότε με το τρίκυκλο, που δεν θέλει να θυμάται ο Κυριάκος, και πρόσφατα με τη δολοφονία Φύσσα.

«Τότε τα γιούχα ήταν καλά και σήμερα δεν είναι;» λένε πονηρά οι δεξιοί περικλείοντας όλα τα συμψηφιστικά αποφθέγματά τους περί βίας σε ένα, ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν ως καθεστώς τη σημερινή κυβέρνηση. Οι συμψηφισμοί και ανίεροι είναι και ανυπόστατοι. Μια επαναδιατύπωση της θεωρίας των δύο άκρων... Μόνο που το κέντρο, αυτή τη φορά έχει χαθεί για την ακροδεξιά Ν.Δ. και τη fake σοσιαλιστική ουρά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL