Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Η Ν.Δ. και η πολιτική αλητεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. και η πολιτική αλητεία

Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παρακολουθήσει το “Μακεδονικό” και, ακόμα χειρότερα, να το εκμεταλλευτεί πολιτικά την οδηγεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα παιχνίδια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να θυμηθεί κανείς ποια ήταν η τελευταία φορά στην πολιτική ζωή του τόπου που τα εθνικά θέματα έγιναν αντικείμενο μιας τόσο χοντρής και χυδαίας σπέκουλας. Τρία είναι τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά της επαίσχυντης αυτής πολιτικής:

Πρώτον, η επαίσχυντη διγλωσσία. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τη συμφωνία εθνικά επιζήμια, αλλά έχει ήδη δεσμευτεί σιωπηρά ότι δεν πρόκειται να την αμφισβητήσει. Δηλώνει βεβαίως ότι αν τη φέρει για κύρωση η παρούσα κυβέρνηση, θα την καταψηφίσει - πράγμα που είναι προφανές, διότι στόχος της είναι να προκαλέσει κυβερνητική κρίση. Τι θα κάνει όμως αν είναι η ίδια στην κυβέρνηση; Απάντηση: “Το καλύτερο δυνατό για τη χώρα”. ΟΚ, είναι σαφέστατη η υπεκφυγή. Εμπόριο πατριωτισμού για τους μέσα, δεσμεύσεις ρεαλισμού για τους έξω. Υποκρισία - Πατριδοκαπηλία: 1-1.

Δεύτερον, οι εύκολοι υπαινιγμοί για μειοδοσία. Η κυβέρνηση, λέει, πούλησε τη Μακεδονία μας για να πάρει ρυθμίσεις για το χρέος. Και έτσι συκοφαντούν μια θετική λύση για το χρέος -την οποία φαίνεται ότι προεξοφλούν- ως αποτέλεσμα προδοτικών παραχωρήσεων που σχετίζονται με την εθνική μας κυριαρχία. Και εμφανίζονται και οι ίδιοι σαν υπερπατριώτες. Αποφεύγουν όμως να πουν με ποιον αντάλλαξε η κυβέρνηση τη Μακεδονία για το χρέος. Υποκρισία - Πατριδοκαπηλία: 2-2.

Τρίτον, η προσπάθεια υποκίνησης σε βία. Από χθες προσπαθούν να δημιουργήσουν στημένο αντικυβερνητικό κλίμα, βάζοντας τα στελέχη τους να παριστάνουν τους “αγανακτισμένους” παρέα με πατενταρισμένους χρυσαυγίτες. Στην προσπάθεια αυτή έχουν πέσει όλα τα φιλικά τους ΜΜΕ: ο ΣΚΑΪ, το "Πρώτο Θέμα", τα "Νέα" του Μαρινάκη, ο "Φιλελεύθερος". Μέχρι χθες ούρλιαζαν ότι “είναι η βία των Αγανακτισμένων του 2011 που εξέθρεψε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής”. Υποκρισία - Πατριδοκαπηλία: 3-3.

Να λοιπόν που η Ν.Δ. χρησιμοποιεί για την πολιτική της ίσες δόσεις Υποκρισίας και Πατριδοκαπηλίας. Το μείγμα αυτό έχει ένα όνομα: Πολιτική Αλητεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL