Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Βαρύτατη ευθύνη Μητσοτάκη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαρύτατη ευθύνη Μητσοτάκη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού

Βαριές ευθύνες για την έξαρση του φασιστικού και εθνικιστικού εσμού καταλόγισε στην Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος με αφορμή την πρόσκληση για πραξικόπημα από τον νεοναζί Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής. "Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη", υπογράμμισε με δήλωσή του λίγο μετά το περιστατικό. Επισήμανε μάλιστα ότι για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας ακούγονται τέτοια πράγματα στο κοινοβούλιο.

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. "Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού" επισήμανε. "Ακραίες ιδεολογίες", συμπλήρωσε, "που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας".

Νηφαλιότητα βλέπει στη στάση της Ν.Δ. η Σπυράκη

"Νηφαλιότητα" και "υπευθυνότητα" διακρίνει η Μ. Σπυράκη στους χειρισμούς της Ν.Δ. στο "Μακεδονικό". Απαντώντας στη δήλωση Τζανακόπουλου, η εκπρόσωπος της Πειραιώς ανέφερε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση". "Η Ν.Δ., παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα" πρόσθεσε.

"Όταν η Ν.Δ. μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπουλήματα, τι περιμένει η κ. Σπυράκη ότι θα πουν οι χρυσαυγίτες;" απάντησε ο Δ. Τζανακόπουλος. Απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε πως με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. "Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού" συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι "οι δημοκρατικοί πολίτες, όμως, θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση".

Πλάτες στη Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ

Για ευθύνες στελεχών της Ν.Δ. "που άνοιξαν, με τον διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί" έκανε λόγο η Κουμουνδούρου. "H αντιδημοκρατική πρόκληση Μπαρμπαρούση είναι πρωτοφανής, απολύτως καταδικαστέα, αλλά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης. "Όσοι ανοίγουν τα καπάκια του αντικοινοβουλευτικού οχετού για να εξυπηρετήσουν τους μικροκομματικούς τους τακτικισμούς με πλαστές ειδήσεις και συνωμοσιολογίες δεν δικαιούνται να απορούν για τα λύματα" ανέφερε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναγνωρίζει ευθύνες στην πατριδοκαπηλία που γεννά τους Μπαρμπαρούσηδες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL