Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Συνεδρίασε η Κ.Ο. του κόμματος / Ομόφωνα κατά της πρότασης μομφής οι ΑΝ.ΕΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδρίασε η Κ.Ο. του κόμματος / Ομόφωνα κατά της πρότασης μομφής οι ΑΝ.ΕΛΛ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά της ψήφου δυσπιστίας που κατάθεσε η Ν.Δ. θα ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ., όπως αποφασίστηκε ομόφωνα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την προεδρία του Π. Καμμένου. «Δεν θα επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα» τόνισε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τουσουνίδης, ο οποίος ευχαρίστησε μάλιστα τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «την ευκαιρία που μας δίνει επί δύο ημέρες να αποκαλύπτουμε την αδυναμία του να καταλήξει σε οριστική απόφαση». Παράλληλα, οι ΑΝ.ΕΛΛ. επανέλαβαν την απόφασή τους να μην στηρίξουν τη συμφωνία για το "Μακεδονικό".

Παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, τελικά όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. συμφώνησαν ότι πίσω από την κατάθεση της πρότασης μομφής βρίσκεται η επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη να πέσει η κυβέρνηση και να ανατραπεί το έργο της και στο ζήτημα της οικονομικής ανόρθωσης και σε άλλα ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς. Άλλωστε τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. επιμένουν ότι, παρά τους υψηλούς τόνους και την προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος, ο Κ. Μητσοτάκης ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ.

Π. Σγουρίδης: Στην ώρα τους οι αποφάσεις

«Όταν θα έρθει η ώρα της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή, τότε με αποφάσεις των οργάνων θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Σγουρίδης χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού». Μιλώντας στον Alpha FM, ο Π. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα προκαταλάβουμε εξελίξεις όταν η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κόψη του ξυραφιού» και θύμισε ότι η συμφωνία ΑΝ.ΕΛΛ. - ΣΥΡΙΖΑ αφορά την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο και το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το γάντι στον Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με συγκεκριμένη στόχευση, η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από τα Μνημόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να ξηλώσουμε ένα κράτος διαφθοράς. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ανασταλούν όλα αυτά, ας βγει να το πει δημόσια» υπογράμμισε ο Θ. Τοσουνίδης μιλώντας στο Κόκκινο και πρόσθεσε ότι «δεν θα το επιτρέψουμε, το κάθε πράγμα στον καιρό του». Ξεκαθάρισε δε ότι για τους ΑΝ.ΕΛΛ. είναι «θεμελιώδες», ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Θετικός για τη συμφωνία

«Η άποψη του κ. Καμμένου είναι γνωστή ήδη από την ιδρυτική θέση, σε ανύποπτο χρόνο, δεν εξαρτάται από συλλαλητήρια, την ήξερε κι ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος τονίζοντας ότι «αυτό που μας ένωσε ήταν η διαφθορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, η κάθαρση του πολιτειακού συστήματος, η μιντιακή δικτατορία». Μιλώντας στο Κόκκινο, σχολίασε ότι «δίνουν τα ρέστα τους να πέσει η κυβέρνηση, δεν τους ενδιαφέρει η Μακεδονία, έχουν αλλάξει γνώμη 300.000 φορές».

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος εκφράστηκε θετικά για τη συμφωνία για το "Μακεδονικό" και επισήμανε ότι «εγώ είμαι ερασιτέχνης πολιτικός, δεν μπήκα στη Βουλή άλλα να πιστεύω κι άλλα να λέω». Παρατήρησε μάλιστα ότι «ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε την ίδια άποψη με όλους τους σώφρονες Έλληνες, να τελειώνει αυτή η ιστορία» κι επέκρινε τον Αντ. Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό μετρίων ικανοτήτων που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη». Εν τέλει αμφισβήτησε την ικανότητα της ΠΓΔΜ να απειλήσει την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε και έχουν κι αυτοί δικαίωμα να ζήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL