Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Και το όνομα αυτών, Χρυσόψαρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Και το όνομα αυτών, Χρυσόψαρο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΡΑΤΣΑΛΗ

Κάπου διάβασα, δεν θυμάμαι πού -αλλά, όπως θα δείτε, δεν είμαι και ο μόνος-, ότι το 90% των μελών της Ν.Δ. γεννήθηκε γύρω στο 1977, 1978. Μιλάμε για ένα εξαιρετικά νεανικό κόμμα, αφού η συντριπτική πλειονότητα των μελών του είναι γύρω στα σαράντα. Το 2019 που θα φτιάξουν κυβέρνηση, αφού θα έχουν κερδίσει τις εκλογές -έτσι λένε-, προβλέπεται να έχουμε τη νεαρότερη κυβέρνηση από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Το μόνο “μείον” της φαίνεται να είναι ότι τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν θα ξέρουν Ιστορία, όπως δηλώνουν τα ηγετικά της στελέχη. Δεν θα ξέρουν ότι το αθηναϊκό κράτος, που ουσιαστικά εμφανίσθηκε με τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη (509 π.Χ.), ήταν ο προπομπός των σύγχρονων κρατών άρα και του ελληνικού. Δεν θα ξέρουν όμως και το ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος οφείλει την ύπαρξή του στην επανάσταση του 1821 και όχι στην οκταετία 1955-1963, του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως λένε στα νεαρά μέλη τα γερούνδια της παράταξής τους.

Ακόμα και ο νυν αρχηγός της Ν.Δ., πρωθυπουργός το 2019 -έτσι λέει-, δεν τα ξέρει αυτά, αφού γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1968. Μα ακόμα και ο Κουμουτσάκος, που εκφράζει τις θέσεις της Ν.Δ. επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και το 2019 θα είναι υπουργός Εξωτερικών -έτσι λέει-, δεν θυμάται την αποδοχή του όρου “μακεδονική γλώσσα” από την ελληνική κυβέρνηση το 1977. Επειδή το μυαλό του -εκεί βρίσκεται εγκατεστημένη ως γνωστόν η μνήμη- ήταν μόλις 16 χρόνων. Ούτε και ο Κυριάκος θυμάται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τη Σπυράκη. Λογικό, αφού ακόμα και ο μεγαλύτερός του Κουμουτσάκος δεν το θυμάται. (Μεταξύ μας τώρα, η Γη είναι σίγουρο ότι υπήρχε πριν από τις 4 Μαρτίου του 1968, ημέρα παρθενογένεσης του Κυριάκου; Και αν ναι, εκινείτο γύρω από τον άξονά της;).

Γι’ αυτό και η Σπυράκη αναγκάστηκε να διαγράψει από τη μνήμη της τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της, από το 1965 που γεννήθηκε μέχρι το 1968 που γεννήθηκε ο Κυριάκος, ώστε να είναι το ίδιο δεινή γνώστρια της Ιστορίας, όπως είναι και ο Κυριάκος. Το ίδιο έκανε και ο Κουμουτσάκος με το δικό του το μυαλό -εκεί βρίσκεται εγκατεστημένη ως γνωστόν η μνήμη-, σβήνοντας όμως και αυτός εφτά χρόνια.

Όλων αυτών βεβαίως και εξαιρούνται οι Βορίδης και Άδωνις, που όποτε και να γεννήθηκαν, αδιαφορούν γι’ αυτές τις ημερομηνίες. Αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο να αναπολούν την 20ή Απριλίου 1889¹, μια μέρα πριν την -πάνε προς τα πίσω- επέτειο της Εθνοσωτήριας επανάστασης της 21ης Απριλίου 1967. Την 30ή Ιανουαρίου 1933² και προφανώς την 21η Απριλίου 1967. Απ’ αυτήν τη μέρα αρχίζει μια, παντελώς άγνωστη για τα νεαρά μέλη της Ν.Δ., επταετία και αμέσως μετά, το 1974, ξεκινά ένα είδος προκλεισθενικής διακυβέρνησης, βασισμένης στην αιματοσυγγένεια. Κωνσταντίνος Καραμανλής - Καραμανλής Κώστας. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μητσοτάκης Κυριάκος (που το 2019 θα είναι πρωθυπουργός -έτσι λέει).

Με την έναρξη της πρωθυπουργίας του, τέλη του 2019 -έτσι λέει- θα προχωρήσει, όπως ο Κλεισθένης, στην επανίδρυση του ελληνικού κράτους. Θα καταπολεμηθεί, όπως και επί Κλεισθένη, η αιματοσυγγένεια -το έχει δείξει ήδη με την Ντόρα και τον ανιψιό του, τον Μπακογιάννη- και θα την αντικαταστήσει με την Αριστεία μέσω αντικειμενικής αξιολόγησης.

Αυτή η επανίδρυση του κράτους, προφανώς δεν μπορεί να γίνει με το παλαιό δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό. Αυτό θα πρέπει να απολυθεί για να προσληφθούν μόνο όσοι γεννήθηκαν δέκα χρόνια μετά την ημερομηνία γέννησης του Κυριάκου, δηλαδή το 1977, 1978. Αυτό το “μείον” της παράταξης να μην θυμάται τίποτα πριν από το 1977 και σίγουρα πριν από το 1968, που εμφανιζόταν ως μη ανατρέψιμο, ο Κυριάκος θέλει να το εμφανίσει ως “συν”, αρχίζοντας από την αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση, από την οποία εξαρτάται η επανίδρυση του κράτους, δεν θα βασίζεται στη λογική “τι ξέρει” ο υπάλληλος / η υπάλληλος, αλλά στο “τι δεν ξέρει”. Έτσι θα καταφέρει να διώξει όλους όσοι υπηρετούν στο Δημόσιο -όλο και κάτι θα ξέρουν όσοι θα υπηρετούν τότε- αντικαθιστώντας τους με άτομα που δεν ξέρουν. Η μοριοδότηση για την πρόσληψή τους ουσιαστικά θα εξαρτάται από το πόσο βραχεία είναι η μνήμη τους.

Ζήτω τα Χρυσόψαρα της Ν.Δ.!

1. Γέννηση Χίτλερ

2. Ο Χίτλερ καγκελάριος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL