Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Μαξίμου: Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ λύσης erga omnes
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου: Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ λύσης erga omnes

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων»

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».


Ζάεφ: Αποδεχόμαστε την ονομασία «Republika Ilindenska Makedonija» για όλες τις χρήσεις

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zόραν Ζάεφ γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι η κυβέρνηση της χώρας αποδέχεται την ονομασία «Republika Ilindenska Makedonija» για όλες τις χρήσεις (erga omnes).

O Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή της ονομασίας «Republika Ilindenska Makedonija» (στα αγγλικά Republic of Ilinden Macedonia) στο εσωτερικό της χώρας θα γίνει με τροπολογίες στο Σύνταγμα, σταδιακά και πρόσθεσε ότι αν προωθηθεί αυτή η λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zόραν Ζάεφ προέβη σε αυτές τις γνωστοποιήσεις αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ, στην οποία εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του ονόματος.

(Πηγή: ΕΡΤ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL