Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Η διαπλοκή, η σύζυγος και τα πιστόλια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η διαπλοκή, η σύζυγος και τα πιστόλια...

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή ο Κυριάκος επιχείρησε να το παίξει γενναίος σύζυγος και αναφώνησε όταν οι κριτικές για τις δράσεις της Μαρέβας είχαν πυκνώσει: «Χτυπήστε εμένα, όχι τη γυναίκα μου». Όταν όμως είσαι πραγματικά γενναίος και έχεις φιλότιμο, είσαι υποχρεωμένος να απαντάς στις κριτικές που σε αφορούν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ τίποτα για το σκάνδαλο Novartis; Είναι απάντηση να λες ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια σκευωρία της κυβέρνησης; Υπάρχει πουθενά γενναιότητα όταν παραδέχεσαι ότι ναι μεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά φταίει ο... Χατζηπετρής; Ολοκληρώθηκε μήπως η δικαστική έρευνα και δεν το ξέρουμε; Το ίδιο δεν έπραξε με το σκάνδαλο του ΚEΕΛΠΝΟ ή μήπως θίχτηκε όταν ο γραμματέας του κόμματος συνελήφθη να νταραβερίζεται, και για πολιτικούς λόγους, με κύκλωμα απατεώνων;

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ πολιτικοί είχαν δραστήριες συζύγους. Και η κ. Λένα Ράλλη έκανε εμπόριο ρούχων, αλλά κανείς δεν τόλμησε να τη θίξει, διότι δεν έδωσε δικαιώματα σε κανέναν. Η σύζυγος του Ανδρέα επέλεξε το γυναικείο κίνημα, ενώ άλλες κυρίες έμειναν διακριτικά στο πλευρό του συζύγου τους.

ΚΑΜΙΑ όμως δεν έκανε μπίζνες, κρύβοντας ανώνυμα χρήματα αγνώστου προελεύσεως σε φορολογικούς παραδείσους, όταν, πολύ περισσότερο, ο λαός βογκούσε από την ύφεση και τα δεσμά των Mνημονίων.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ μαθαίνουμε ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε κοινό άγνωστο χρηματοδότη με το «Πρώτο Θέμα» του "φτωχού" Θέμου Αναστασιάδη! Συγκεκριμένα, η off shore εταιρεία Velvet Success S.A. με έδρα τον Παναμά εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της κ. Μητσοτάκη με 800.000 ευρώ (!) όσο και την εν λόγω εφημερίδα, σε περιόδους, μάλιστα, που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική δανειακή κατάσταση και τα οικονομικά τους στοιχεία αποκαλύπτουν ένα απαξιωμένο σύστημα.

ΜΑΛΙΣΤΑ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Documento", στους χρηματοδότες του «Πρώτου Θέματος» ανακαλύφθηκε και η εταιρεία Global Tree A.E., η οποία, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας Πειραιώς, είναι συμφερόντων του Διονύση Παναγιωτάκη (ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24), συζύγου της πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα και προσωπικού φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η διαπλοκή κάνει παιχνίδι, στηρίζει τους φίλους και προστατεύει τα πιστόλια των εκβιασμών!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτεί να κάνουμε τα στραβά μάτια για τον τρόπο που η σύζυγός του, οι συνεργάτες του βγάζουν το παντεσπάνι τους. Σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα. Ούτε η χρεοκοπία της χώρας, ούτε η χρεοκοπία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ούτε και η κρίση του ελληνικού λαού. Το πρόβλημα όμως είναι αποκλειστικά δικό του και, όπως θα έλεγε και ο Μένιος Κουτσόγιωργας, «δεν δικαιούται διά να ομιλεί» και να διαμαρτύρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL