Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Πολιτική εμπάθεια ή γκεμπελισμός Μαυρωτά;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτική εμπάθεια ή γκεμπελισμός Μαυρωτά;

Αγγίζει πια τα όρια της προσωπικής εμπάθειας η εμμονή του Γ. Μαυρωτά με την επαγγελματική δραστηριότητα της Μπ. Μπαζιάνα στο ΕΜΠ. Με tweet του κατηγορεί την Μπ. Μπαζιάνα ότι μεταπήδησε στην κατηγορία Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) από διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ κάνοντας χρήση «φωτογραφικής», όπως αναφέρει, διάταξης του Νόμου Φίλη 4415/2016, με την οποία καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με διδακτορικό και συγκεκριμένα προσόντα μπορούν να μεταταγούν σε θέση ΕΔΙΠ των ΑΕΙ. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι με τη διάταξη αυτή έχουν μεταταγεί ώς σήμερα σε ΑΕΙ της χώρας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των εργαστηριακών και εκπαιδευτικών αναγκών των ιδρυμάτων.

Πλην όμως, η Μπ. Μπαζιάνα δεν έγινε ΕΔΙΠ με χρήση της διάταξης αυτής, αφού ήταν διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ. Αντίθετα, με μια προσεκτική ανάγνωση του ΦΕΚ που βγήκε στη δημοσιότητα, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί ότι η Μπ. Μπαζιάνα έκανε χρήση διατάξεων του Νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011, που δίνει τη δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ έπειτα από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της σχολής και επιπλέον εισήγηση του πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.

Εκτός κι αν ο Γ. Μαυρωτάς εννοεί ότι η Άν. Διαμαντοπούλου έφτιαξε τη διάταξη αυτή ως ρουσφέτι προς τη γυναίκα του σημερινού πρωθυπουργού! Για σκέψου... Λόγω όμως της ακαδημαϊκής του ιδιότητας (καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ), ο κ. Μαυρωτάς δεν μπορεί να αγνοεί ότι χρήση της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου Διαμαντοπούλου έχουν κάνει οι περισσότεροι σχεδόν ΕΔΙΠ του ΕΜΠ, με το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό τους να υπηρετεί στο τμήμα όπου είναι ο ίδιος καθηγητής... Άρα, το tweet του Γ. Μαυρωτά αποδεικνύει ή προσωπική εμπάθεια ή πολιτικό γκεμπελισμό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL