Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Ρατσισμός - σεξισμός σημειώσατε Χ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Ρατσισμός - σεξισμός σημειώσατε Χ

Ο ΣΚΑΪ αντεπιτέθηκε την Ημέρα της Γυναίκας με μια σεξιστική επίθεση εναντίον του γυναικείου φύλου μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των ανυποψίαστων τηλεθεατών. Ημίγυμνες γυναίκες παρέλασαν ως σκεύη αισθησιασμού, ευτελίζοντας το γυναικείο σώμα προς τέρψιν των ανδρικών οφθαλμών, αδιαφορώντας για τη μεσημβρινή ζώνη, όπου ανυποψίαστα παιδιά την ίδια ώρα έτρωγαν το μεσημεριανό τους μπροστά στη μόνιμα ανοιχτή τηλεόραση.

Η ενημερωτική πολιτική εκπομπή των "Αταίριαστων" επάξια κέρδισε τα σκήπτρα της πιο σεξιστικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης και το ΕΣΡ γύρισε πλευρό από την άλλη. Στα αστειάκια των παρουσιαστών οι γυναίκες παρουσιάστηκαν ανήμερα της γιορτής τους ως «τίποτα» αναφερόμενοι στον γυναικείο τρόπο σκέψης και αμέσως μετά ως στρίγκλες που περιμένουν σπίτι με την «παντόφλα» έτοιμη...

Το ίδιο βράδυ, ο αρχηγός της Ν.Δ. ανταπέδωσε το χτύπημα στη Βουλή απαντώντας με ακραίο ρατσιστικό σχόλιο στην προσπάθειά του να αντιπολιτευτεί τον πρωθυπουργό υποτιμώντας τους συνανθρώπους μας με αυτισμό. Καμαρώνοντας την «επιθετικότητα» του λόγου του μάλιστα, στράφηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τα έδρανα των βουλευτών του (ενώ μιλούσε στον πρωθυπουργό), επιζητώντας με αγωνία ένα βλέμμα επιδοκιμασίας της ακροδεξιάς πτέρυγάς του, αν όχι θαυμασμού, όπως ορθά φερόμενη φροντίζει να πράττει η κ. Βούλτεψη.

Το γυναικείο φύλο κάθε άλλο παρά την τιμητική του έχει στα κανάλια, αφού συνήθως η γυναίκα παρουσιάζεται είτε ως γλάστρα είτε ως λάφυρο, γι’ αυτό και η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ αποφάσισε να γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας με μια γυναίκα απλή, καθημερινή, δυναμική, αυτοδημιούργητη, πολιτικό που θαυμάζει την «αντρίκια στάση» υποτιμώντας η ίδια το φύλο της. Μια απλή γυναίκα σαν όλες τις άλλες, η κ. Μπακογιάννη, τίμησε επάξια τους αγώνες χιλιάδων γυναικών για ισότιμη μεταχείριση, που η ίδια κέρδισε απλά και μόνο υιοθετώντας το όνομα του πρώην συζύγου της.

https://www.youtube.com/embed/QFDL-5Vq8yU

Κατά τα άλλα, στα χαρακώματα των πάνελ συνεχίζουν να εναλλάσσονται οι ειδικοί στρατηγοί και «μπαρουτοκαπνισμένοι» πολεμοχαρείς συνταξιούχοι επικρίνοντας αυστηρά την κυβέρνηση για δήθεν υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα. Φυσικά και η γνωστή τουρκοφάγα δημοσιογράφος Λ. Κανέλλη παρούσα, στο ΣΚΑΪ ειδική επί των σκευωριών, ενώ ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ σκοτώνονται ποιος θα πρωτοκλείσει τον Καμμένο..., το Δημήτρη, τον αντιπρόεδρο...

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά έκανε την αξιωματική αντιπολίτευση να τρίβει τα χέρια της «επιτέλους» για ένα θέμα που τη βολεύει, αρκετά σοβαρό, ώστε να σηκώσει για μέρες τον απαραίτητο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που χρειάζονται σκάνδαλα όπως η Novartis.

Χειρότερο από ένα επικοινωνιακό φάουλ όπως αυτό του κ. Κυρανάκη είναι να επιμένεις σε αυτό. «Να μην παίζει παιχνίδια η χώρα μας στο Αιγαίο» είχε πει μιλώντας για «προκλητικότητα» του υπουργού Άμυνας. Εκεί που λέγαμε «του ξέφυγε», όχι μόνο δεν ανασκεύασε, αλλά δημόσια αρνήθηκε ότι το είπε. Οι υπερπατριώτες στα εθνικά θέματα όχι μόνο παίζουν επικίνδυνα, αλλά ποντάρουν ανοιχτά στην... τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα!

https://www.youtube.com/embed/ZmtFHp1pMYo

Ακριβώς αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Δ. Σταμάτης που Σάββατο πρωί στο ΣΚΑΙ προέβη σε μια δήλωση που άφησε άφωνο ακόμα και τον κ. Αυτιά! "Πιστεύω τον Ερντογάν και όχι τον Έλληνα Πρωθυπουργό".

https://www.youtube.com/embed/QaCFfWiWpf4

Η υποκουλτούρα, ο ακροδεξιός λαϊκισμός και το ηθικό μειονέκτημα που φροντίζει να μας υπενθυμίζει διαρκώς η Ν.Δ. τελευταία με κάθε τρόπο μόνο ένα πράγμα υποδηλώνουν πέρα από τον ακροδεξιό κατήφορο... Πανικό.

Ο Κυριάκος κλωσάει το αυγό (του φιδιού) ή το αυγό τον Κυριάκο; Ιδού το ερώτημα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL