Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Πίκρα, θλίψη και κακεντρέχεια στην αντιπολίτευση από την υπουργοποίηση Κουβέλη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πίκρα, θλίψη και κακεντρέχεια στην αντιπολίτευση από την υπουργοποίηση Κουβέλη (Video)

Ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης με την εισαγωγή τεσσάρων νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα παρουσιάστηκε από τα κανάλια ως «ανασχηματισμός Κουβέλη» αποκρύπτοντας τελείως την υπουργοποίηση τριών νέων ανθρώπων σε σημαντικά υπουργεία,  με τους νέους υφυπουργούς Εργασίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος, Παιδείας, Μερόπη Τζούφη και Πολιτισμού, ο Κωνσταντίνος Στρατής που φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης και εμπιστοσύνης στη νέα γενιά πολιτικών.

Τα στελέχη της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ, με κακεντρεχή σχόλια δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από την εισχώρηση στην κυβέρνηση του Φώτη Κουβέλη που παλιότερα δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά του. Η είσοδος του κ. Κουβέλη στο υπουργικό σχήμα όμως και μάλιστα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυσαρέστησε πολλούς σήμερα που δεν έκρυψαν τη νευρικότητά τους για την επιλογή αυτή πρωθυπουργού και εκφράστηκαν με ιδιαίτερα κακεντρεχή σχόλια.

«Υπήρχε πολιτικό συμβόλαιο να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά»

Ο Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «Δεν έχει ανανέωση ο ΣΥΡΙΖΑ» «δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει ανανέωση». «Ξοφλήθηκαν γραμμάτια αλλά τον έριξαν τον άνθρωπο τον έκαναν μόνο αναπληρωτή». «Ο κ. Κουβέλης μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. στα όρια της συνταγματικότητας έριξαν μια εκλεγμένη κυβέρνηση είναι ιστορικό δεδομένο».

Μ. Βαρβιτσιώτης από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 επικαλέστηκε τη δήλωση του κ. Τσούκαλη στελέχους της ΔΗΜΑΡ «ξεφτίλα και ντροπή η υπουργοποίηση Κουβέλη» «Ο κ. Κουβέλης μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε υφυπουργός του Καμμένου» «Στη ζωή έχουν μια σημασία έχουν μια συνέπεια» «Στα δικά μου μάτια που του είχα μεγάλη εκτίμηση. Έχει καταφέρει να στενοχωρήσει ανθρώπους που πίστευαν στο ήθος του και την ακεραιότητά του.

Ο Γιάννης Βρούτσης στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πολύ άθλια συμφωνία, ένα πολιτικό συμβόλαιο που είχε να κάνει με τη ρήξη της κυβέρνησης Σαμαρά και με το συμβιβασμό του κ. Κουβέλη με δύο μνημόνια, με την παράδοση του εθνικού πλούτου της χώρας για 99 χρόνια και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ήταν σε συμφωνία, δεν εξηγείται αλλιώς».

https://www.youtube.com/embed/ytFsKaoGv_s

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «ο κ. Κουβέλης ήταν η αριστερά της ευθύνης και σε δύο φάσεις της πολιτική ζωής του τόπου τι έκανε; Στις εκλογές του 2012 θα μπορούσε να είχε γίνει κυβέρνηση των τριών χωρίς τον κ. Σαμαρά αλλά ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχθηκε και βοήθησε να φτιαχτεί το δίπολο δεξιάς – δήθεν αριστεράς. Στη δεύτερη φάση ενώ του είχε προταθεί να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας καταψήφισε το Σταύρο Δήμα και είχαμε τις εξελίξεις που είχαμε».

Με σκληρά λόγια επέκρινε τη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη ο Θ. Θεοχαρόπουλος «ο κυνισμός της εξουσίας έχει κοντά ποδάρια». «Ο χώρος της Κεντροαριστεράς ανασυγκροτείται με αυτόνομο ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου. ». Έντονα απέκλεισε «Δεν συζητάμε με το ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση και «είμαστε σταθεροί στην εθνική συνεννόηση» πιθανόν «ο ανασχηματισμός να είναι και εκλογικός»  «Ο κ. Κουβέλης ακολουθεί μια μοναχική πορεία», «αν το σπίτι του είναι η αριστερά της εθνικολαϊκιστικής όσμωσης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε στο ΣΚΑΙ, «ο κ. Κουβέλης είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Μου κάνει εντύπωση πως κάποιος με τις πεποιθήσεις του κ. Κουβέλη θα συγκατοικήσει στο ίδιο υπουργείο με τον Πάνο Καμμένο». «μου προξενεί εντύπωση ενός ανθρώπου που γνωρίζω και εκτιμώ».

Πως σχολίασαν οι βουλευτές της κυβέρνησης την υπουργοποίηση Κουβέλη

Οι βουλευτές της κυβέρνησης στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις είπαν σχετικά με την υπουργοποίηση Κουβέλη:

Εύη Καρακώστα: «Ο κ. Κουβέλης έχει μακρόχρονη πορεία στην Αριστερά και χωρίς να έχει οφέλη. Έκανε πολιτικό λάθος που συνεργάστηκε με τη Ν.Δ. το είδε το αναγνώρισε και επιστρέφει στις ρίζες του. Θετικό από την πλευρά του διότι όλοι μπορεί να κάνουμε μια λάθος εκτίμηση αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ την πορεία των χρόνων μας. Επιπλέον δεν δικαιούται να το λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης που στην παράταξη του έχουν πλήθος μεταγραφές και από τους πιο ακραίους».

Γ. Βαρεμένος: "Άνοιγμα στην κεντροαριστερά η υπουργοποίηση Κουβέλη".

Θ. Παραστατίδης: «Διορθωτικός ο ανασχηματισμός που καλύφθηκαν κάποιες θέσεις». «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον κ. Κουβέλη»

Π. Σγουρίδης: "Δεν θεωρώ ότι υπήρξε απώλεια υπουργείου από τους ΑΝΕΛ. Ο ανασχηματισμός θα κριθεί από το αποτέλεσμα. «Ανδρα αρχη δείκνυσι» ο κ. Κουβέλης είναι ένας έμπειρος πολιτικός που μπορεί να προσφέρει. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αποδείξει ότι είναι θεσμικός και τηρεί τη συμφωνία που έχει γίνει με τον κ. Τσίπρα."

Μ. Μπαλαούρας: «Συμπληρωματικός ο ανασχηματισμός για να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν. Μπήκαν νέοι άνθρωποι που μπορούν να δραστηριοποιηθούν σημαντικά. Ο αχός που σηκώθηκε είναι κυρίως από τη Ν.Δ. που δεν μπορεί να συγχωρέσει στο Φώτη Κουβέλη ότι ήταν αυτός που έδωσε το τελευταίο χτύπημα στην κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου όταν έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ επίσης δεν θέλησε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εύχομαι να βοηθήσει στο σημαντικό πόστο που δούλεψε ο Δημήτρης ο Βίτσας».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL