Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ο Σαμαράς και οι 64 σελίδες της αποκαθήλωσης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Σαμαράς και οι 64 σελίδες της αποκαθήλωσης...

Ο Αντώνης Σαμαράς, γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στη συνέχεια, έχοντας την οικονομική ευχέρεια, σπούδασε στις ΗΠΑ. Προοριζόταν από πολύ νέος για πολιτική καριέρα. Όμως τότε, που εδώ είχαμε τη δικτατορία, ο νεαρός Αντώνης, φοιτητής στις ΗΠΑ, δεν έλαβε μέρος σε καμία εκδήλωση των ομογενών και των φοιτητών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας! Η δικαιολογία ήταν ότι μάθαινε ελληνικούς χορούς (!) και δεν προλάβαινε ό,τι προλάβαιναν οι άλλοι όταν στην Αμερική το φοιτητικό κίνημα ήταν στην ακμή του, δημοκρατικό, αντιπολεμικό και φιλειρηνικό.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ -που λέτε- ο Αντώνης και αμέσως εντάχθηκε στη Ν.Δ. και μάλιστα στην πλέον δεξιά πτέρυγα, που είχε αρχηγό τον Ευάγγελο Αβέρωφ! Η Αμερική και η φοιτητική ζωή δεν τον άλλαξαν καθόλου! Ξεκίνησε από την ΟΝΝΕΔ, στη φράξια των «Ρέιντζερς», με επιθέσεις και αντικομμουνιστικά παραληρήματα! Και στα 24 χρόνια του ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη βουλευτής. Στα 12 χρόνια της πολιτικής του αργίας, μετά το 1993, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ! Επανήλθε και κατάφερε τελικά να γίνει και πρωθυπουργός.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο σήμερα, όπου διαβάζοντας την 64 σελίδων μήνυσή του κατά του πρωθυπουργού, των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση Novartis και των μαρτύρων, ανατριχιάσαμε. Ουδεμία απόδειξη ή έστω βάσιμη ένδειξη για όσα καταγγέλλει. Μάθημα ιδιοτέλειας, μίσους και αυταρχισμού επιπέδου Κασιδιάρη.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ στην αστική δημοκρατία που απειλούν οι «συμμορίτες» του Τσίπρα, προσβλητικές για την ίδια την αστική δημοκρατία, στην οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στη Δικαιοσύνη. Όχι όμως και ο Σαμαράς.

ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ποτέ δεν ενημέρωσε στα χρόνια της θητείας του τον Αλ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν δέχτηκε ούτε να καν να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου όταν με την ψήφο των πολιτών εκδιώχθηκε από εκεί.

ΟΤΑΝ ο υιός του, μαθητής του Αμερικανικού Κολεγίου και αυτός, πιάστηκε να αντιγράφει, αντί για επίπληξη είχαμε την απόλυση της καθηγήτριας που τον έπιασε να παρανομεί! Ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός, και κυρίως ως πατέρας, μόκο! Τελικά, στην αστική δημοκρατία που έχουν στο μυαλό τους δεν είμαστε όλοι ίσοι. Το ήθος των αφεντικών της χώρας, που ουδεμία σχέση έχουν όχι μόνο με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά και οποιαδήποτε εκδοχή της.

ΑΥΤΟ όμως είναι το τέλος του Αντώνη Σαμαρά. Το τέλος που του αρμόζει. Το τέλος των κληρονόμων που εξευτέλισαν τη δημοκρατία και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, οικονομική, πολιτική και κοινωνική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL