Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Αηδωνισμοί, ψευτόμαγκες και τύμπανα πολέμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Αηδωνισμοί, ψευτόμαγκες και τύμπανα πολέμου

Θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να ασκούν ανελέητο μπούλινγκ σε δικαστές, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους. Οι γραφικές φιγούρες των ματσό πολιτικών, αναβιώνοντας κακέκτυπα μια μαγκιά βγαλμένη από τη ναφθαλίνη του ’60 παίζουν ξανά και ξανά το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;".

Η τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια, ως μέσο άσκησης εσωτερικής πολιτικής, βρήκε περίοπτη θέση στη φαρέτρα της αντιπολίτευσης. Χρέωσαν "υποχωρητικότητα" και τις καρέκλες των πάνελ παρέλαβαν από τους αγανακτισμένους ιεράρχες οι φιλοπόλεμοι "στρατηγοί". Οι υπερπατριώτες κρούουν τα τύμπανα πολέμου από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης και τα φασιστικά τσιτάτα του Πάγκαλου δίνουν τον τόνο στα ΜΜΕ.

Τα απόνερα από τις αναταράξεις στη Ν.Δ. από το σκάνδαλο Νοvartis σφουγγάρισαν στα γρήγορα οι "καραμανλικοί". Εξοβελίζοντας στο πυρ το εξώτερον τον Ευ. Αντώναρο αγκάλιασαν τον Άδωνι σε μια απέλπιδα προσπάθεια έως την πολυπόθητη καρέκλα της εξουσίας. Το λες και κατάντια... (εξαίρεση η Κ. Παπακώστα).

Ο πάλαι ποτέ εκπρόσωπος Τύπου του Κ. Καραμανλή, Θ. Ρουσόπουλος, ξεπλυμένος από το Βατοπέδι και αναβαπτισμένος στην τηλεοπτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δήλωσε σε εκτενείς συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΪ ανανήψας αδωνικός. "Μάλλον τους έχει ενοχλήσει η αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είναι ικανότατος, ρητορικός, με αρκετά καλή μνήμη...". Ποιος θυμάται ότι μόλις πέρσι το σαμαρικό Antinews τον "έδειχνε" ως "τσιπρικό" δάκτυλο του Κ. Καραμανλή;

Στα κανάλια η εντολή ήταν σαφής... Βαρύ σιωπητήριο. Μέχρι και η ΕΡΤ υπάκουσε. Στην εκπομπή για το σκάνδαλο Novartis το όνομα Άδωνις ακούστηκε μόνο μία φορά, και αυτή από τον Κ. Βαξεβάνη. Η συζήτηση αναλώθηκε στα "διαδικαστικά" και στα "επικοινωνιακά" παίζοντας το "γύρω - γύρω όλοι" και στη μέση το σκάνδαλο...

Πώς γίνεται ένα "σκάνδαλο" που δεν είναι των πολιτικών (αλλά αποκλειστικά των γιατρών), που ξεκίνησε από την Αμερική και όχι με "εντολή Τουλουπάκη", όπως λέει ο Άδωνις, που τους ψευδομάρτυρες πληρώνει αδρά το FBI (κατά Σαλμά) και που πριν από έναν χρόνο ήταν ήδη γνωστή η εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων (ρεπορτάζ κ. Παπαδάκου στο "Βήμα"), να "στήθηκε" γιατί "τρομοκρατήθηκε" η κυβέρνηση από ένα συλλαλητήριο;

Βγήκε στα κανάλια μέχρι που βράχνιασε και έκαψε μόνος του το σενάριο περί σκευωρίας. "Τη φάγανε τη Ράικου, βάλανε την Τουλουπάκη που έβαλε την Παπασπύρου που είναι δεύτερη μάνα Τζανακόπουλου..." (ΣΚΑΪ). Στο Contra όμως δυο μέρες μετά πιάστηκε δημόσια να ψεύδεται επιμένοντας ότι η κ. Ράικου δεν μιλούσε για πολιτικούς στην επιστολή παραίτησής της... απλά "ξέχασε" να διαβάσει την παράγραφο που το έλεγε.

https://www.youtube.com/embed/IGlfGDiFnVk

"Αν βρεθεί λογαριασμός δικός μου στην Ελβετία, να με κρεμάσουν στο Σύνταγμα" την Κυριακή είπε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις και την Τρίτη στον Real FM: "Αν παρουσιάσει στοιχεία ότι εγώ πήρα βαλίτσα με 2 εκατ. ευρώ, δέχομαι να αυτοπυρποληθώ". Μη δίνετε σημασία είναι σαν και το ότι "θα φύγει από τη χώρα αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Ο αντίλαλος του Άδωνι, Αν. Λοβέρδος, αναπαρήγαγε τη Δευτέρα ακριβώς το ίδιο "επιχείρημα" του αντιπροέδρου της Ν.Δ. υπέρ σωτηρίας όλων των πολιτικών (Κυριακή ΣΚΑΙ) και "εξοργισμένος" απείλησε: "Να μην τους ξεγελάει ορισμένους η γραβάτα που φοράω, μιλάω και άλλη γλώσσα...".

https://www.youtube.com/embed/ufWfwgvpC5U

Γ. Κουτσούκος: "Άλλοθι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών", "αν θεωρούν ότι πλευρές του νόμου πρέπει να αλλάξουν εδώ είναι η Βουλή". Μ. Βορίδης: "Έχουμε ενώπιόν μας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;". "Όχι, όμως, την μπάλα στην κερκίδα" "Όποτε θέλετε να συζητήσουμε για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όχι όμως με κατηγορούμενους με ψευδομάρτυρες με κουκούλες" είπε, φόρεσε κουκούλα στην μπάλα και την πέταξε στην "Προανακριτική"... Στην ερώτηση αν δέχεται η Ν.Δ. να αλλάξει ο νόμος... απάντηση καμία.

https://www.youtube.com/embed/B3BT_TC3dn4

Καλό το τριώδιο... αλλά έρχεται η Καθαρά Δευτέρα. Οι μάσκες πέφτουν κάποια στιγμή και, όταν η συζήτηση φτάνει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αρχίζουν τ’ αηδωνίσματα...

Θα αυτοπυρποληθεί αφού πρώτα κρεμαστεί στο Σύνταγμα ή τ’ ανάπαλιν ο Άδωνις; Ιδου το ερώτημα...

https://www.youtube.com/embed/DGVJ0C8TmDc

Όλοι μείωναν τη φαρμακευτική δαπάνη και οι τιμές στα φάρμακα ήταν απλησίαστες...

https://www.youtube.com/embed/X-B6amGzPHU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL