Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Κ. Ζαχαριάδης: Σωστή η στρατηγική της χώρας μας, δεν χωρούν παλικαρισμοί στην εξωτερική πολιτική (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Σωστή η στρατηγική της χώρας μας, δεν χωρούν παλικαρισμοί στην εξωτερική πολιτική (Video)

«Η στρατηγική που ακολουθείται στη χώρα μας είναι η σωστή στρατηγική και έχει ως αποτέλεσμα 44 χρόνια ειρήνης με την Τουρκία» τόνισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης προσθέτοντας ότι «οι παλικαρισμοί και οι μαγκιές δεν οδηγούν πάντα σε θετικά αποτελέσματα, αντίθετα χρειάζεται διαχείριση με διπλωματία, διεθνή πολιτική και όχι με στρατικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής».

O κ. Ζαχαριάδης παραδέχθηκε ότι από το καλοκαίρι του 2016 υπάρχει μεγαλύτερη νευρικότητα στις ευρωτουρκικές άρα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Ελλάδα κάνει καλά που δεν διολισθαίνει σε ένα δρόμο προκλήσεων και έντασης αντιμετωπίζει με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικά το ζήτημα» είπε.

«Η Τουρκία βλέπει την ισχυροποίηση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και την ισχυροποίηση της στον ενεργειακό και γεωστρατηγικό τομέα, τις συναντήσεις με την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ και την κινητικότητα στα Βαλκάνια και προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της» εξήγησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η χώρα μας πρέπει να έχει μία στρατηγική ως ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή και να διασφαλίσουμε με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στα ζητήματα που έχουμε στα ανατολικά».

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν έχει μεγάλη σημασία αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ή Ν.Δ. Ορθά το υπουργείο Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός που συνεχίζουν μία σωστή γραμμή στην αντιμετώπιση της Τουρκίας. «Καλό είναι να μην χαμηλώνουν κομματικά αυτή την εθνική γραμμή».

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ήταν «άμεση η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο διπλωματικό και στο πολιτικό επίπεδο ήταν ταχύτατη. Η Ελλάδα και η Κύπρος παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής». 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL