Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να κουκουλωθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να κουκουλωθεί

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το διεθνές σκάνδαλο Novartis, με συνταρακτικές προεκτάσεις στην Ελλάδα, έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές έρευνες τεσσάρων ετών των Αμερικανών πρακτόρων του FBI και των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πριν παραδοθούν στη συνέχεια στους Έλληνες εισαγγελείς.

Η ΕΜΠΕΙΡΗ δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου αποκάλυψε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ότι εντοπίστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis αποκλειστικά για πολιτικά πρόσωπα. Το αίτημα δικαστικής συνδρομής έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας...

ΣΕ ΜΙΑ άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του TVXS, ένας εκ των πολιτικών που εμπλέκεται, σύμφωνα με τις καταθέσεις των τριών πληροφοριοδοτών στις ελληνικές αρχές και των εγγράφων του FBI, εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές. Ο κ. Σαλμάς το επιβεβαίωσε, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε να καταθέσει όχι ως «προστατευόμενος», αλλά ως μάρτυρας επιβεβαίωσης!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο εμπλεκόμενος Αν. Λοβέρδος αντέδρασε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο «Μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού ανακαλύφθηκε στην Ελβετία» διαβάζοντας τον εαυτό του στο συγκεκριμένο δημοσίευμα! Η εφημερίδα απάντησε ότι η πηγή της είναι εγκυρότατη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ακόμα στην αρχή. Το άνοιγμα των δύο λογαριασμών της Novartis που τροφοδοτούσαν τις δωροδοκίες στην Ελλάδα είναι θέμα λίγου χρόνου, αν δεν έχει ήδη γίνει. Η αμερικανικές αρχές που έχουν υποβάλει (μαζί με τις ελληνικές) το αίτημα για το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τις λεπτομέρειες και ζητούν άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών. Θέλουν έτσι να ταυτοποιήσουν, παρά τις δαιδαλώδεις διαδρομές μέσω off shore, ποσά και παραλήπτες.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, δηλαδή τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον δόλο και τον τρόπο που με αθέμιτα μέσα απογειώνονταν οι τιμές είναι δεμένα. Άλλωστε, το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 400% σε σχέση με το 2000 και ανήλθε σε 5,1 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ! Οι εμπλεκόμενοι και τα κόμματά τους, δηλαδή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα το μέγεθος και τη δύναμη των διωκτών του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς σε σχέση με το δικό τους μπόι. Και δεν είναι μόνο οι ελληνικές αρχές και οι Αμερικανοί.

ΕΙΝΑΙ όλοι οι οικονομικοί θεσμοί και η Ε.Ε., που έχουν πλέον συμφωνήσει να επιβάλουν νέους σεβαστούς κανόνες στον επιχειρηματικό ανταγωνισμό. Και εκτός από τους κανόνες, αναζητούν και φερέγγυους διαιτητές. Και η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν κατανοήσουν ότι τα πράγματα αλλάζουν, θα βρεθούν εκτός κυβερνητικής προοπτικής ως επικίνδυνα αφερέγγυες δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL