Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Η πατριδοκαπηλία και ο κίνδυνος εθνικής τραγωδίας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πατριδοκαπηλία και ο κίνδυνος εθνικής τραγωδίας...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ελληνική. Μάλιστα. Ποιος το αμφισβητεί; Μετά την προσγείωση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων στην πραγματικότητα, κανείς! Τότε; Κάποιοι ακραίοι κύκλοι και πρόσωπα σκοπεύουν να ανανεώσουν τις πολιτικές καριέρες τους εξάπτοντας πατριωτικά συναισθήματα, κολακεύοντας πολίτες με έλλειμμα γνώσεων και κρίσης λόγω οικονομικής ασφυξίας.

ΕΙΝΑΙ το κομμάτι της ΠΓΔΜ η όλη Μακεδονία; Ασφαλώς όχι και κανείς δεν διαφωνεί; Δεν διαφωνεί ούτε η νέα ηγεσία της χώρας, που δέχεται πλέον να συζητήσει έναν σύνθετο προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Έχουμε, με λίγα λόγια, μια υποχώρηση από τον καλπάζοντα αλυτρωτισμό του Σκοπιανού Σαμαρά, του Νίκολα Γκρούεφσκι, σε θέσεις όπου ο νέος ηγέτης της χώρας Ζόραν Ζάεφ αποδέχεται εκείνα που είχε προτείνει για συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα, το 2008 στο Βουκουρέστι.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ αποφάσισε για να αποφύγει όπως νομίζει τις εσωτερικές διενέξεις στη Ν.Δ., να ανακοινώσει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Η απάντηση είναι ότι καταλληλότερη δεν έχει υπάρξει και κανείς δεν ξέρει αν μεθαύριο οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Αν υποθέσουμε ότι δεν συμφωνούμε σε καμιά χρήση του συνθετικού Μακεδονία, τι θα ακολουθήσει; Θα ακολουθήσει η οργή των διεθνών οργανισμών ΟΗΕ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ που πίεσαν τα Σκόπια για λύση και τρακάρουν τώρα στους κατασκευαστές του εγχώριου αλυτρωτισμού με στόχο όχι να λύσουν το πρόβλημα, αλλά να καταφέρουν επιτέλους να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ζημιές στη χώρα.

ΚΙ ΑΥΤΟ γιατί αν το πιθανό ναυάγιο χρεωθεί στην Ελλάδα, η ΠΓΔΜ θα ονομαστεί οριστικά Μακεδονία με κάποιον προσδιορισμό που θα επιλέξουν και με αυτό το όνομα θα αναγνωριστούν και από τις υπόλοιπες χώρες του ΟΗΕ. Θυμίζουμε ότι σήμερα αναγνωρίζονται με το όνομα σκέτο Μακεδονία από 133 χώρες!

ΑΥΤΟ όμως μπορεί και να είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ότι τη συγκεκριμένη χώρα ορέγονται η Αλβανία, πιθανόν αν υπάρξει αναταραχή και η Βουλγαρία, ενώ ο Ερντογάν, βλέποντας τη μούρλια του συλλαλητηρίου, ανακοίνωσε πως θέτει την ΠΓΔΜ υπό την προστασία του!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, αν επικρατήσει η τυχοδιωκτική γραμμή Μητσοτάκη - Σαμαρά, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανυπολόγιστη για τα εθνικά συμφέροντα ήττα! Η χώρα μας, τούτη τη στιγμή, το πρώτο εθνικό καθήκον που έχει είναι η ανάταξη της οικονομίας και η αύξηση των αμοιβών και των θέσεων εργασίας. Χωρίς την αξιοπρέπεια της εργασίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας των πολιτών, εύκολα ο τυφλός πατριωτισμός μπορεί να εκτραπεί σε εθνικιστικό ρατσισμό με τραγικές συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL