Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Η τυφλή σύγκλιση των δογματικών...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τυφλή σύγκλιση των δογματικών...

Ακούγοντας τους ομιλητές του ΚΚΕ στη Βουλή μπορεί κανείς να νομίζει ότι πάνω στο τραπέζι του πρωθυπουργού υπάρχουν δύο πολιτικές επιλογές. Η καλή και φιλολαϊκή και η κακή και αντιλαϊκή. Και αφού ο πρωθυπουργός επιλέγει την κακή, άρα είναι κακός άνθρωπος, είναι εχθρός του λαού, τον οποίο, κατά το ΚΚΕ, μόνον αυτό έχει το δικαίωμα να αντιπροσωπεύει.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που θα υπάρξουν στη χώρα από την εφαρμογή της μιας ή της άλλης πολιτικής στις σημερινές παγκοσμιοποιημένες συνθήκες τούς είναι παντελώς αδιάφορες. Δυστυχώς, η θρησκευτικού φανατισμού κατάσταση και η δογματικής ανάλυσης προσέγγιση των πραγμάτων δεν επιτρέπουν κανέναν διάλογο. Σε οποιαδήποτε κριτική απαντάνε με ύβρεις και κατάρες! Η δύναμη της περιέργειας, της αναζήτησης απαντήσεων και η ανακαλυπτική διάθεση των πιστών έχει μηδενιστεί και το δόγμα πως “τίποτε δεν λύνεται στον καπιταλισμό και όλα θα λυθούν στον σοσιαλισμό” έχει εξαφανίσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

ΜΟΝΟ οι ασκήσεις στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ανατροπή της κυβέρνησης επιτρέπονται. Και σε περίπτωση που την ανατρέψουν και φέρουν στην εξουσία τις δυνάμεις της παλινόρθωσης; Κανένα πρόβλημα. Εκείνοι είναι ακόμα πιο κακοί από τον Τσίπρα και με τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική τους θα ωριμάσουν ταχύτερα οι επαναστατικές διαθέσεις του λαού!

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ δογματισμό πορεύεται σήμερα και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των δικών του ακολούθων. Κατά τον Κυριάκο, τίποτε δεν μπορεί να λύσει ο Τσίπρας και όλα θα λυθούν από τον ίδιο και μόνον αυτόν! Πήγε τις προάλλες στο Γαλλικό Ινστιτούτο να μιλήσει για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και, αφού στην εισαγωγή της ομιλίας του, την παρουσίασε ως μια ασφαλή χώρα, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ανίκανος, επικίνδυνος και εχθρικός απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις! Εν ολίγοις τους είπε “περιμένετε να γίνω εγώ πρωθυπουργός και μετά ελάτε”!

ΟΤΑΝ προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα του 2015, με το ερώτημα αν δεχόμαστε την τελεσιγραφικού χαρακτήρα πρόταση για το τρίτο Μνημόνιο, όπως τη διατύπωσε ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η σφραγίδα της ΓΣΕΕ έκαναν αγώνα υπέρ του ναι! Και μετά οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, με τον κόσμο ολόκληρο να έχει συγκλονιστεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (61,31%, στο “όχι” με 38,69% στο “ναι”) οδήγησαν σε συμβιβασμό για μια καλύτερη για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτής της συμφωνίας λοιπόν ήρθαν και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Και τι έκαναν οι δυνάμεις “Μένουμε Ευρώπη”; Καταψήφισαν το νομοσχέδιο, και ας ελλόχευε ο κίνδυνος, σε περίπτωση που δεν πέρναγε από τη Βουλή το νομοσχέδιο, να μην μείνουμε Ευρώπη! Με λίγα λόγια βρισκόμαστε μπροστά σε μια τυφλή προσπάθεια ανατροπής, στην οποία συνεργάζονται οι δυνάμεις της χρεοκοπίας με το ΚΚΕ! Και όλα αυτά τη στιγμή που όλοι οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται γοργά, η συζήτηση και για το χρέος ανοίγει, ενώ όλοι οι θεσμοί και τα διεθνή οικονομικά κέντρα προεξοφλούν την επιτυχή έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο! Το ίδιο προεξοφλούν και στηρίζουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

ΑΛΛΑ δεν αρκούν στο Κυριάκο και το προσωπικό του επιτελείο οι υπονομεύσεις στην οικονομία και ο μηδενισμός του οποιουδήποτε κυβερνητικού έργου. Χωρίς φόβο, συναίσθηση των κινδύνων που μπορούν να πλήξουν τα εθνικά συμφέροντα, ναρκοθετούν από την αρχή τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών με τα Σκόπια. Κάποιοι στήνουν νέες πολιτικές καριέρες, αδιαφορώντας για το αν ένα πιθανό ναυάγιο δεν θα απομονώσει τούτη τη φορά τα Σκόπια, αλλά την Αθήνα. Και σε ένα πιθανό ναυάγιο το όνομα της πάνω χώρας θα παραμείνει Μακεδονία έχοντας μπροστά το FYRO, το οποίο σχεδόν καμιά χώρα δεν προφέρει.

ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας στην εξωτερική πολιτική ενισχύουν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, που βλέποντας το ελληνικό κομφούζιο εύκολα μπορεί να χρεώσουν όλες τις ευθύνες για ένα πιθανό ναυάγιο στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον επικίνδυνος, όχι μόνο ή κυρίως για τη Ν.Δ., αλλά την ίδια τη χώρα. Και δεν φαίνεται κανείς τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ να τολμά την επάνοδο στη λογική με θάρρος και ευαισθησία. Θλιβερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL