Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Τ. Αλεξιάδης: Στρατηγικός στόχος μας η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Στρατηγικός στόχος μας η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Video)

Ειδικότερα ανέφερε ότι  με το πολυνομοσχέδιο «πέρασαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το Κτηματολόγιο και διατάξεις που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Επίσης η οικειοθελής αποκάλυψη κεφαλαίων μονιμοποιείται και μειώνονται φορολογικές επιβαρύνσεις στο χώρο των επιχειρήσεων. Δεν υπάρχουν φορολογικές επιβαρύνσεις αντιθέτως διατάξεις προστασίας των εργαζομένων όπως για τα ατυχήματα».

Υποστήριξε ότι κανένα δικαίωμα στην απεργία τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη στα εργασιακά ενώ αναφέρθηκε και στην υποκρισία ορισμένων δημοσιογράφων που προπαγάνδιζαν το μαύρο στην ΕΡΤ και σήμερα μιλούν για το δικαίωμα στην απεργία.

Αλλεργία προκαλεί κάποιοι που προπαγάνδιζαν το μαύρο να μιλούν σήμερα για το δικαίωμα στην απεργία

«Μου προκαλεί αλλεργία να ακούω ορισμένους συναδέλφους σας σε ΜΜΕ που δεν έλεγαν τίποτα για το μαύρο στην ΕΡΤ, ή και το προπαγάνδιζαν να βγαίνουν τώρα και να μιλάνε για το δικαίωμα στην απεργία. Δεν είναι προκλητικό κάποιος να είναι απεργοσπάστης και να μιλά σήμερα για το δικαίωμα στην απεργία;» είπε χαρακτηριστικά.

 «Με τις νέες διατάξεις στα 100 άτομα ενός σωματείου να παρθεί απόφαση για απεργία χρειάζονται 26 και για απαρτία στη συνέλευση 51. Καταργείται κάποιο δικαίωμα στην απεργία;»

 «Δώσαμε μεγάλη μάχη για τα εργασιακά, έγινε ένας συμβιβασμός αποφύγαμε το συνδικαλιστικό νόμο και το λοκ άουτ και έμεινε αυτό που ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στο ζήτημα της απεργίας. Στην πραγματικότητα αν δεν έχεις μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων να στηρίζει την απεργία αυτή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.»

Φορολοελαφρύνσεις μόλις δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι: «Δεν είμαστε υπέρ του ΕΝΦΙΑ αναγκαστήκαμε να τον διατηρήσουμε μέχρι να έρθει ένας φόρος με διαφορετική δομή που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα κρατήσει όμως το ίδιο επίπεδο φορολογικών εσόδων. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος. Μόλις δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος θα πάμε και σε φορολογικές ελαφρύνσεις και κάποιες ξεκίνησαν ήδη από το πολυνομοσχέδιο.»

«Φόρος στο περιουσιακό στοιχείο πρέπει να υπάρχει όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχουμε μια χώρα που είχε φορολογική ομαλότητα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες περιουσίες ακίνητες, ή κινητές που δεν αποκτήθηκαν μέσα από φορολογικές διατάξεις. Τα χρόνια της ευμάρειας αγόραζες μετοχές χωρίς να έχεις πόθεν έσχες.»

Ενώ για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι πρόκειται για στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης. «Τον Αύγουστο τελειώνει η περίοδος της επιτροπείας και θα έχουμε βαθμούς ελευθερίας για το τι κάνουμε στο εσωτερικό της χώρας εκπληρώνοντας πάντα τους στόχους που προϋποθέτει ότι είμαστε στην Ε.Ε.»

Τέλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λαϊκή κατοικία να βγει σε πλειστηριασμό σημειώνοντας ότι υπάρχει νομοθετημένη προστασία για τις λαϊκές κατοικίες εξωδικαστικός μηχανισμός, νόμος Κατσέλη-Σταθάκη, άτυπες συμφωνίες με τις τράπεζες. 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL