Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Φ. Βάκη: Ιστορική ευκαιρία να επιλυθεί το "Μακεδονικό" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Βάκη: Ιστορική ευκαιρία να επιλυθεί το "Μακεδονικό" (Video)

https://www.youtube.com/embed/-t4UTiveeBk

Η κ. Βάκη αναφέρθηκε στην «εξωτερική πολιτική των χαμένων ευκαιριών» που είχαμε ως τώρα, το πακέτο Πινέιρο, τη διαμεσολαβητική προσπάθεια Βάνς-Όουεν, το εμπάργκο και τελικά το ενδιάμεσο όνομα που έχει αναγνωριστεί από 130 χώρες.  Ο πατριωτισμός είναι να δημιουργείς σχέσεις καλής γειτονίας και να δημιουργείς γέφυρες με τους γείτονες σου και όχι να είσαι μια χώρα απομονωμένη και γραφική».

«Ο κ. Καμμένος έχει τις απόψεις του» και επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται στο ίδιο κόμμα τονίζοντας ότι «θα ήθελε να υπάρχει ενιαία θέση, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε». «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη» είπε ενώ φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε «δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται εθνικά θέματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση» όπως αυτά που διακινεί περί δεδηλωμένης. «Ο καθένας θα πρέπει να ψηφίσει αυτό που πιστεύει και είναι κοντά στα ιδεολογικά του πρότυπα».

Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση για αυτό το θέμα ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν είναι η ώρα για ένα πλαστό εθνικό πανικό που το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποδυναμώσουν τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας»

«Πολιτικές που θέλουν δημοψηφίσματα και προτρέπουν συμμετοχή σε συλλαλητήρια δυναμιτίζουν την προσπάθεια και αποδυναμώνουν την διπλωματική οδό. Το τελευταίο που θέλουμε είναι ένα διχασμό ανάμεσα στους εθνοπώλες, εθνομηδενιστές, ή μακεδονομάχους που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία». 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL