Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Αλμανάκ τηλεπαράθυρα 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλμανάκ τηλεπαράθυρα 2017

Αρχές του έτους ήταν που Άδωνις και Ν.Δ. έλεγαν «να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση». Λίγο μετά άλλαξαν γνώμη και φώναζαν «υπογράψτε και κλείστε την αξιολόγηση» «είστε ανίκανοι που δεν την κλείνετε» και όταν έκλεισε: «είστε με το ΔΝΤ, υπογράψατε όλα όσα σας ζητούσαν», «φέρνετε νέα μέτρα» και «4ο Μνημόνιο».

Στα κανάλια* ούτε που ακούστηκαν Paradise Papers, Eξεταστική για τα σκάνδαλα στην υγεία, Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ και πολλές άλλες επικίνδυνες παρόμοιες λέξεις, αντ’ αυτών σωρεία fake news. Η κυβέρνηση από την άλλη ήταν και με τη Χ.Α. και με τους αναρχικούς, ενώ σε κάθε ευκαιρία που δινόταν (απόπειρα κατά Παπαδήμου, άδεια Κουφοντίνα, δολοφονία Ζαφειρόπουλου) έδειχνε ανοχή και υπέθαλπε την τρομοκρατία.

Σήμερα η Ν.Δ. δεν ζητάει πια εκλογές, ηττημένη παραφυλάει στις γωνίες παρακαλώντας μια καταστροφή -είτε φυσική, είτε εθνική- να ανατρέψει την κυβέρνηση. Με αρωγούς τους γνωστούς μιντιάρχες απομακρύνεται όσο ποτέ άλλοτε από τα «εθνικά συμφέροντα» που επί χρόνια έλεγε ότι υπηρετεί και ομνύει σε ένα 4ο Μνημόνιο που επιδιώκει με κάθε τρόπο να φέρει.

Άδ. Γεωργιάδης, πριν: «Ζητάμε εκλογές γιατί η παραμονή αυτής της κυβέρνησης μεγαλώνει τη ζημιά. Να φύγει ο Τσίπρας σήμερα, αυτός ο αρχιδηλωσίας με τον υπουργό του τον αρχιδηλωσία” και μετά: «Να μην ανησυχεί ο Σόιμπλε, το κράτος έχει συνέχεια, θα εφαρμόσουμε τα μέτρα» διαβεβαίωνε τους δανειστές και ας μην ψήφισε η Ν.Δ. τα μέτρα στη Βουλή. «Παράνομο το επίδομα στους συνταξιούχους» αλλά φυσική η φοροδιαφυγή λόγω των υψηλών φόρων, ενώ απείλησε, «θα τους γδάρω στην Εξεταστική».

https://www.youtube.com/embed/z7R58PdMaKI

Άδ. Γεωργιάδης: "If you want to buy Greece, buy it now. Cause it's cheap!". «Πατριωτική τοποθέτηση» το ξεπούλημα της χώρας, σχολίασε ο Μ. Βορίδης.

Μ. Κεφαλογιάννης: «Θα τα φάτε αμάσητα (τα μέτρα)». «Αν δεν έχουν τα κότσια να τα ψηφίσουν, να σηκωθούν να φύγουν, να πάμε σε εκλογές». (ΣΚΑΪ) Ν. Μπακογιάννη: «Θα παίξουν το παιχνίδι της δραχμής» (ΑΝΤ1).

Γ. Βρούτσης: "Εμείς δεν είμαστε εθνικολαϊκιστές όπως ο ΣΥΡΙΖΑ" και ο Άδωνις ανακάλυψε «κρυφή συμμαχία στη χώρα ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α.».

Κ. Κυρανάκης: «Φυσικά και νοιάζονται οι θεσμοί» για τους πολίτες της χώρας και όχι «το σύστημα που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου» (ΕΡΤ).

https://www.youtube.com/embed/Kz-f2NRQ99s

Γ. Βρούτσης: «Με έχετε ακούσει να ενοχοποιώ τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Τι είμαι, ΣΥΡΙΖΑ να μιλώ για γαλέρες;» Δεν θα τους απολύσουμε εμείς» (τους δημόσιους υπαλλήλους) είπε ο Μ. Λαζαρίδης «αλλά η Δικαιοσύνη»! (ΣΚΑΪ).

Μ. Σπυράκη: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, διότι η σημερινή πήγε με την πολιτική του ΔΝΤ χωρίς τα λεφτά του ΔΝΤ». «Είστε ανάξιοι, δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη, δεν ξέρετε τι σας γίνεται».

M. Σπυράκη: "Ασχολούμαστε με την κ. Μαρέβα Γκραμπόσφκι, διότι είναι σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη, μια μορφωμένη, άξια, γυναίκα, μάνα τριών παιδιών". Ν. Μπακογιάννη: "Αν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χτυπώντας τις γυναίκες, τα παιδιά ή την οικογένεια με αυτό τον άνανδρο και πρόστυχο τρόπο, είναι βαθιά νυχτωμένος, διότι ο ελληνικός λαός δεν μασάει" (ΣΚΑΪ).

https://www.youtube.com/embed/N7aRY0Vs7II

Κ. Χατζηδάκης: «Κάνουμε συζήτηση για τα Paradise Papers και δεν κάνουμε κουβέντα για το ότι υπερφορολογούμε τους επιχειρηματίες και φεύγουν;» (ΕΡΤ).

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα σεβαστούμε τις διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα» είπε ο αντιπρόεδρός της Κ. Χατζηδάκης πιστός στη μνημονιακή πολιτική. Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Μ. Κεφαλογιάννης αυτό που πρότεινε για τη χώρα ήταν ένα "ελληνικό μνημόνιο". Η Ν.Δ. χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι η παραμονή των μνημονίων εις τον αιώνα των άπαντα.

https://www.youtube.com/embed/yY8HUq_Jq-E

Αξέχαστες στιγμές της τηλεοπτικής χρονιάς που ξέφυγαν από τα στημένα «ρεπορτάζ»: «Μην τολμήσει κανείς και πειράξει τον Τσίπρα, έχω και το μπαστούνι μου» είπε αφήνοντας εμβρόντητο τον ρεπόρτερ η γιαγιά στο ΣΚΑΪ και ο ηλικιωμένος στο Σαρωνικό: «Εσείς δεν είστε πράσινοι (λόγω ΠΑΟ) αλλά μπλε μέχρι θανάτου».

https://www.youtube.com/embed/Ml0qZ2KaoCs

Καλή χρονιά και Φτου ξελευτερία!

* εκτός ελάχιστων εκπομπών στην ΕΡΤ και κάποιες αναφορές σε δελτία ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL