Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Μην γελάτε κύριοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μην γελάτε κύριοι

Στην πρώτη ανάγνωση έβαλα τα γέλια. Όταν το ξαναδιάβασα, το μυαλό μου πήγε στο κακό και αναρωτήθηκα μην τυχόν και τον έχουν απαγάγει οι εξωγήινοι βάζοντας στη θέση του έναν κλώνο με προβλήματα στο λογισμικό του. Την τρίτη φορά που το κοίταξα λίγο πιο ψύχραιμα, όμως, κατάλαβα με τι έχουμε να κάνουμε. Δεν ήταν ούτε γκάφα ούτε ανοησία από αυτές τις αμίμητες που τις ξεφουρνίζει και μετά αναρωτιέται κιόλας γιατί γελούν οι κύριοι. Πίσω από την εκ πρώτης όψεως κωμικοτραγική μετακύλιση ευθυνών σε όσους δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν την τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία στους δρόμους της Μάνδρας γιατί εκείνη την ώρα περνούσε ένας χείμαρρος, βρίσκεται ένα τεράστιο συγχωροχάρτι στους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος.

Δεν είναι ανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε περνάει την ώρα του τροφοδοτώντας το Twitter με εξωγήινα ανέκδοτα. Ένας πιστός στρατιώτης του συστήματος που τον εξέθρεψε είναι. Ενός συστήματος που οικοδομήθηκε πάνω στην ισοπεδωτική λογική του ανθρώπου εις βάρος του περιβάλλοντος και υπερασπίζεται τους αργυρώνητους μηχανισμούς που επέτρεψαν το διαχρονικό μπάζωμα, την καταπάτηση, την οικοπεδοποίηση, το τσιμέντωμα και την οικιστική αυθαιρεσία. Με την ωμή παραδοχή πως “ο δρόμος είναι ρέμα” και τη φαιδρή επίκληση στην τροχαία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε και νομιμοποίησε το εγκληματικό status quo της πληγείσας από τις πλημμύρες περιοχής και αντί ρυθμιστικών προτάσεων ζήτησε από τους κατοίκους στην επόμενη νεροποντή να καλέσουν την αστυνομία να απλώσει κορδέλες και να διακόψει την κυκλοφορία, ώστε να μην πνιγούν.

Από έναν πολιτικό που, κατά δήλωση του επικοινωνιακού του επιτελείου, τολμά να λασπώσει τα παπούτσια του στη Μάνδρα θα περίμενε κανείς να τολμήσει κάτι παραπάνω από ένα φτηνό και πρόχειρο ξέπλυμα των ευθυνών του συστήματος που ανέχτηκε τα κατ’ εξακολούθηση περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν σημαδέψει τον τόπο. Θα περίμενε κανείς έστω και δυο μισόλογα αυτοκριτικής για τις ευθύνες της παράταξης της οποίας προς το παρόν ηγείται. Θα περίμενε κανείς, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μια - δυο λέξεις για το ξεμπάζωμα ενός ρέματος και για τις απαραίτητες κατεδαφίσεις. Αλλά φευ. Καλέστε την τροχαία να πάρει μέτρα, αλλά μη ζητήσετε ευθύνες από το σάπιο σύστημα του παρελθόντος ήταν η μεταρρυθμιστική πρόταση του αρχηγού της Ν.Δ. Μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο αστεία η ανάρτησή του στο Twitter;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL