Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Μποϊκοτάζ στον Δήμο Χαλανδρίου από την αντιπολίτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μποϊκοτάζ στον Δήμο Χαλανδρίου από την αντιπολίτευση

Κοινωνικό παντοπωλείο, Κοινωνικό ιατρείο αλλά ούτε καν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες π.χ. πετρέλαιο για τα σχολεία του Χαλανδρίου…

«Ένας Δήμος χωρίς προϋπολογισμό μπορεί μόνο για ένα τρίμηνο να κάνει κάποιες δαπάνες που αφορούν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων κυρίως. Μετά τίποτα. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει παράλυση του Δήμου» προειδοποίησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μιλώντας στην ΑΥΓΗ.

Ας δούμε όμως πως έφτασαν τα πράγματα ως εδώ, σε ένα προδιαγεγραμμένο όπως φαίνεται μποϋκοτάζ του Δήμου Χαλανδρίου:

Με την αποχώρηση 8 δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Δήμο Χαλανδρίου και την συμπαράταξή τους ουσιαστικά με την αντιπολίτευση του Δήμου δηλαδή τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ δεν ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2018.

Χθες ναυάγησε και η δεύτερη προσπάθεια ψήφισής του καθώς δεν κατέστη εφικτή η απαρτία αφού προφασίστηκαν την απεργία των εργαζομένων στο Δήμο. Ενώ χαρακτηριστικό της «προσχηματικότητας» των αιτιάσεων αυτών ήταν ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου παρίσταντο στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με φορείς και πολλούς πολίτες του Χαλανδρίου ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

"Μήνυμα αισιοδοξίας" η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών είναι που εκπέμπει ένα «μήνυμα αισιοδοξίας» ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Δήμο σχολίασε ο Δήμαρχος κ. Ρούσσος αναφερόμενος στην «συγκινητική» ανταπόκριση του κόσμου, καθώς τελικά οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χρηματοδοτήσεις ύψους 11.000.000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Αττικής για έργα όπως π.χ. όμβρια, πλατείες στο Πάτημα, ακινητο Σαχάλα, απαλλοτρίωση Δουζένη, ασφαλτοστρώσεις κλπ. Μπλοκάρονται επίσης οι μελέτες για το νέο δημαρχείο, την αξιοποίηση, του Νομισματοκοπείου,το νέο αμαξοστάσιο της καθαριότητας, την ρεματιά, την αξιοποίηση του ακινήτου Ζερβού,τα πεζοδρόμια κλπ.

Επίσης κινδυνεύουν να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις στα σχολεία.1.200.000 ευρώ και στο κοινωνικό παντοπωλείο 240.000 ευρώ. Το έργο ανάπλασης της Αγίας Παρασκευής και της Ηρώων Πολυτεχνείου. Η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 σημαίνει ότι όλες οι μειώσεις των δημοτικών τελών σε κατοικίες και επιχειρήσεις που εισηγήθηκε η διοίκηση δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν ενώ δεν μπορεί να δοθεί η αύξηση κατά 80%των επιδομάτων ένδειας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας από 60.000 σε 100.000 ευρώ.

Τέλος, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι 127 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.

Περισσότερα αύριο, στην έντυπη "ΑΥΓΗ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL