Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Αντιπερισπασμός με "ψεύτες", "ψέματα" και σόου στα κανάλια η Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπερισπασμός με "ψεύτες", "ψέματα" και σόου στα κανάλια η Ν.Δ. (Video)

Προκειμένου να αιτιολογήσει με κάποιο τρόπο την αλλαγή στάση της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος της, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 προτίμησε την ωμή παραδοχή ότι η Ν.Δ. σύρεται και φέρεται από τους δανειστές Ευρωπαίους και δεν είδε «καμία αλλαγή στάσης» στη Ν.Δ. “Πέρσι καταψηφίσαμε το μέρισμα όταν διαπιστώσαμε ότι η απόφαση είχε έρθει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους με συνέπεια την καθυστέρηση της αξιολόγησης και αυτό θα μας οδηγούσε στο να χάσουμε λεφτά». «Φέτος το υπερψηφίζουμε γιατί είναι σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για αύξηση φόρων, όχι για όλους, αλλά για τις επιχειρήσεις δηλώνοντας ξεκάθαρα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει τους φόρους πολύ πιο κάτω» υποστήριξε χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες «που θα βρει τα λεφτά». Προφανώς όπως έπραξαν και σήμερα αποσιωπούν από την Παιδεία και την Υγεία που τα θεωρούν προνόμιο των λίγων. Από τα σχολεία και τα νοσοκομεία που επέβαλλαν περικοπές, απολύσεις και κλείσιμο.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης απάντησε για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας «μνημείο θράσους να μιλάει η Ν.Δ. ότι μείωσε τους φόρους όταν είχε επιβάλει 65 δις μέτρα από τα οποία 30 δις ήταν φόροι» και πρόσθεσε  απευθυνόμενος στον ρώτησε  κ. Κυρανάκη που διαρκώς τον διέκοπτε, «σας δίνει διανυκτερεύσεις, ο Κ. Μητσοτάκης, στο σπίτι στο Παρίσι αν πείτε 5 φορές τον Τσίπρα, ψεύτη;».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης μετά από αυτό επέλεξε να αντιπαρατεθεί πολιτικά ασελγώντας στη μνήμη των νεκρών της Μάνδρας μίλησε για «ανθρώπους που πέθαναν από τη κυβέρνηση» επιχειρώντας να κρύψει πίσω από τα «ντροπή», «ντροπή» «θα έπρεπε να ντρέπεστε» και τους πραγματικούς «ενόχους» της τραγωδίας στην Μάνδρα, προς άγραν τηλεοπτικών ψήφων. (Να σημειωθεί ότι σήμερα βρέθηκε νεκρός, ακόμα ένας εκ των αγνοουμένων και αυτός στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας που ήταν κτισμένο μέσα στο ρέμα που πλημμύρισε την πόλη).

Δύσκολο να διακρίνει η Ν.Δ. τα όρια της ηθικής σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση πήγαινοντας από τα "ντρέπεστε" και τα "λέτε ψέμματα" στην προσφιλή της τακτική να στοχοποιεί προσωπικά ανθρώπους για να θολώνει τα νερά αποφεύγοντας την ουσία των πολιτικών ζητημάτων. Δυσκολεύεται να διακρίνει τα όρια της ηθικής η Ν.Δ. όταν αφορά τα οικονομικά συμφέροντα των "αρίστων" είτε αυτά αφορούν Paradise Papers, είτε αυθαίρετα και άναρχη δόμηση ανά την Ελλάδα.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL