Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παρά τις αποκαλύψεις της "Α" / Στη στοχοποίηση Καμμένου η Ν.Δ. κρύβει την αμηχανία για το μέρισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρά τις αποκαλύψεις της "Α" / Στη στοχοποίηση Καμμένου η Ν.Δ. κρύβει την αμηχανία για το μέρισμα

Τη στοχοποίηση του Π. Καμμένου για την περίφημη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού με τη Σαουδική Αραβία συνεχίζει η Ν.Δ., με απώτατο σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μάλιστα, χθες, και ενόσω η οδός Πειραιώς καλλιεργούσε κλίμα υποβολής πρότασης μομφής σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι αρμόδιοι “γαλάζιοι” βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση επιμένοντας πως ο Βασ. Παπαδόπουλος δεν ήταν “επίσημος εκπρόσωπος” της Σαουδικής Αραβίας, “αγνοώντας” το σχετικό έγγραφο που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο η "Αυγή".

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασ. Κικίλιας επέμεινε στους ισχυρισμούς για τον Βασ. Παπαδόπουλο. Στην ερώτησή του, ισχυρίζεται ότι “από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας” ο Βασ. Παπαδόπουλος.

Τη “γαλάζια” προσπάθεια στοχοποίησης του Π. Καμμένου συνέδραμε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος επικαλέστηκε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή λέγοντας ότι ο Έλληνας πρόξενος στο Ριάντ είχε επισημάνει ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος δεν έχει πληρεξούσιο να υπογράψει”.

Πιστοποίηση - απάντηση

Όπως προαναφέρθηκε, πάντως, η “Αυγή”, ήδη από το περασμένο Σάββατο, είχε αποκαλύψει έγγραφο που πιστοποιεί ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος ήταν ο επισήμως καθορισμένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας για να διεκπεραιώσει όλα τα στάδια της πώλησης. Αναλυτικά, βάσει της μετάφρασης του επίσημου εγγράφου της πιστοποίησης, που εστάλη στα αγγλικά από τον συνταγματάρχη Αντέλ Αλσαΐφ, αναπληρωτή Διευθυντή Στρατού και Πυρομαχικών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με παραλήπτη την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πιστοποιεί επί λέξει: “Με αυτή την επιστολή πιστοποιούμε ότι ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, με αριθμό διαβατηρίου ΑΜ0939258 της “Olympic Industries SA, Αξιούπολη Κιλκίς, 61400, Ελλάδα, είναι ο ανακηρυγμένος εκπρόσωπος για να ολοκληρώσει τα νομικά, λογιστικά και εμπορικά ζητήματα που συνδέονται με τα αποθέματα εξοπλισμών της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις προαποφασισθείσες παραγγελίες του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας”.

“Καλοδεχούμενη η μομφή”

Σημειωτέον πως, ήδη από το περασμένο Σάββατο, στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εξετάστηκε το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Την ίδια ημέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού “Έψιλον” καλωσόριζε τυχόν πρόταση μομφής. “Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, θα την καλωσορίσουμε” σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, αποδίδοντας τα σχετικά σενάρια στο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι “πιεσμένος από διάφορα”, “από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα”, “από το γεγονός ότι έχουν υπάρξει οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού σε σχέση με τα Paradise Papers και τη συμμετοχή της συζύγου του στην off shore, για την οποία δεν είχε ούτε το σθένος, ούτε το θάρρος, ούτε την πολιτική τιμιότητα να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”. “Γιατί ο ελληνικός λαός περιμένει να ακούσει και πού βρέθηκαν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία”, κατέληξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Πετούν το γάντι οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Το γάντι στη Ν.Δ. πέταξαν και οι ΑΝ.ΕΛΛ., με την εκπρόσωπο του κόμματος Μαντ. Παπαδοπούλου να σχολιάζει (ρ/σ 247): «Ας βρουν το θάρρος να καταθέσουν πρόταση μομφής, για να πάρουν απάντηση». Η Μ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι πίσω από τις επιθέσεις της Ν.Δ. στον Π. Καμμένο κρύβεται η προσπάθειά της «να καλύψει τις δικές της τις πομπές», όπως τα Paradise Papers, η κατάθεση της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου (της Siemens) και η υπόθεση του Λ. Αυγενάκη.

"Κλειστά χαρτιά" για το μέρισμα

Με εξαιρετικά αμήχανο τρόπο αντέδρασε η Ν.Δ. στις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις σχετικά με την επιστροφή του κοινωνικού μερίσματος, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα “πρωθυπουργό των φόρων” ισχυριζόμενη πως “θα επιστρέψει 700 εκατ. ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες”. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι “είχε το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της ΔΕΗ λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει”, ενώ απέδωσε την “επίσπευση των ανακοινώσεων” στο... “άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την κυβέρνησή του”.

Μένει, πάντως, να φανεί αν σήμερα, κατά την παρουσία του στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Στρασβούργο, όπου έχει και σειρά συναντήσεων με κοινοτικούς αξιωματούχους, θα τοποθετηθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL