Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
avgileaks / Στη Διαύγεια η Ελλάδα αναστενάζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Στη Διαύγεια η Ελλάδα αναστενάζει

Ως Έλληνες καυχιόμαστε για πολλά. Για τα παραδεισένια νερά του Αιγαίου, για τα παραδεισένια τοπία και άλλα πολλά. Το μόνο κομμάτι για το οποίο δεν τολμούσαμε να πούμε ότι έχουμε... παραδεισένιο σκηνικό ήταν η πολιτική ζωή του τόπου.

Το αποκτήσαμε κι αυτό και προχωράμε ακόμη περισσότερο. Κάποιοι στον Δήμο Περιστερίου ανέλαβαν να ανεβάσουν τον πήχη της Δημόσιας Αλήθειας σε δυσθεώρητα ύψη. Αφού, εκτός από αυτά που πρέπει, ανέβασαν στη Διαύγεια κι αυτά που κανείς άλλος δήμος δεν τολμά. Τις σημειώσεις των υπευθύνων για τον διαγωνισμό όπου ρωτούν τον “Κώστα” να μάθει “αν οι προμηθευτές που θέλουμε” ικανοποιούν τους όρους, αλλιώς να προσαρμοστούν... οι όροι!

Μια αξεπέραστη προς το παρόν σύμβαση αναρτημένη στη Διαύγεια, που θα μπορούσε να κοσμεί μια ολόκληρη αίθουσα στο Μουσείο Δημόσιας Αλήθειας!

Μόνο ουρανοξύστης θα μπορούσε να προσφέρει τον αναγκαίο χώρο που θα χρειαζόταν για να στεγάσει όλες τις αναρτήσεις της Διαύγειας αν γίνονταν όπως αυτή του Δήμου Περιστερίου. Για φανταστείτε το. Ολόκληροι όροφοι με τα κείμενα των αγορών του αιώνα, με γιγαντοοθόνες που θα έπαιζαν τις δηλώσεις της εποχής για το πόσο αναγκαίες ήταν και ποοοοοόσα αντισταθμιστικά κερδίζουμε, κερδίζουνε, κερδίζανε.

Για οραματιστείτε την πτέρυγα Siemens, με όλα τα συμπράγκαλα, αλλά και την αίθουσα του... θρόνου. Την αίθουσα με τις συμβάσεις δημοσίων έργων που τριπλασιάστηκαν, πενταπλασιάστηκαν και ούτω καθεξής.

Μήπως να κάναμε μια καμπάνια crowdfunding για να γίνει το Μουσείο; Από όλα τα μέρη του κόσμου θα συνέρρεαν τουρίστες για να το δουν. Θα έπεφτε και το booking και το airbnb από τις κρατήσεις. Μια ουρά στο Μουσείο της Ακρόπολης θα έκαναν και μια στο Μουσείο Δημόσιας Αλήθειας! Σίγουρη απόσβεση κόστους στον πρώτο χρόνο! Και θα μείνει και το... μνημείο. Για σκεφτείτε το...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL