Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Άμα έχεις "business plan" τι σε νοιάζει κι αν ψοφάν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άμα έχεις "business plan" τι σε νοιάζει κι αν ψοφάν;

Η μονόφθαλμη νεοφιλελεύθερη οικολογική ευαισθησία βλέπει «επιλεκτικά» την οικολογική καταστροφή όπου και όταν εξυπηρετεί επικοινωνιακά. Έτσι «μαύρισαν» ο Σαρωνικός και οι οθόνες μας, αλλά ούτε μία φωτογραφία, ούτε ένα πλάνο από το βουνό των Σκουριών και την καταστροφή του αρχέγονου δάσους δεν έδειξαν τα κανάλια.

Καθώς «δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός» στη ΔΕΘ, προς πλήρη απογοήτευση του ΣΚΑΪ - Ν.Δ. TV και τους έμειναν τα ρεπορτάζ με τα «θα» στο ράφι, ένα σκηνικό έντασης ήταν αναμενόμενο να στηθεί. Έτσι πολύ λίγοι ήταν αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα όταν Δευτέρα πρωί ο ΣΚΑΪ φιλοξενούσε τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα να μας μιλήσει για την «καλόπιστη» εταιρεία που αναγκάζεται σε φυγή από την κυβέρνηση.

Η φιλελέ οικολογία της σαπουνόπερας βλέπει «μαύρο» τον Σαρωνικό και χρυσή επένδυση την Eldorado. Αδιαφορεί για τον άνθρωπο θέτοντας ασπίδα των αδηφάγων ιδιωτικών συμφερόντων εργαζόμενους και γυναικόπαιδα. Κάθε μέρα ο ΣΚΑΪ δίνει τη μάχη του λαϊκισμού να μας πείσει για τα οφέλη της «αγίας» εταιρείας και ότι οι άνθρωποι «κολυμπούν» ακόμα στο Στρατώνι ξεχνώντας να μας πει ότι και εκεί γαλάζια σημαία είχαν -πριν αφαιρεθεί.

«Είστε σοβαρή κυβέρνηση, κ. Φάμελλε, και διώχνετε επενδύσεις;», ούτε ξέρετε τι θα πει «business plan”. Έξαλλη η Ν. Μπακογιάννη με τον Ν. Καρανίκα, που έγραψε στο fb «στα τσακίδια» στην Eldorado δημοσιοποιώντας μια λογοκριμένη φωτογραφία από το ΣΚΑΪ - Ν.Δ. TV της καφεκίτρινης θάλασσας της περιοχής των Σκουριών. (Ότι συμφωνούσε παλιά ποιος το θυμάται...) (Alpha).

Δύο θριαμβευτικές παραδοχές είχαμε αυτή την εβδομάδα. Μία από τον κ. Οικονόμου, που παραδέχθηκε κυνικά ότι ο σταθμός «λογόκρινε» τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού ως πλήρως ακατάλληλη για τους τηλεθεατές του. Αντιθέτως σήμερα τη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έδειξε για 60 λεπτά περίπου και διέκοψε για το δελτίο ειδήσεων.

https://www.youtube.com/embed/soWtgqYz1Qs?rel=0

Και μία από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της Ν.Δ., που εξήγησε πως πλαστογράφησε την εικόνα του πρωθυπουργού σε ανάρτηση στο τουίτερ (ΣΚΑΪ 100,3). Ο νόμος ισχύει μόνο για τις Ηριάννες, οι άλλοι ελεύθερα μπορούν να ασελγούν στη δημόσια σφαίρα χωρίς την απειλή του φόβου του.

https://www.youtube.com/embed/S3r2b45-_Mg?rel=0

Δύο και τα κρούσματα υπουργών να ξεπέφτουν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις στα τηλεπαράθυρα. Συγχαρητήρια, μόλις εκπέσατε του θεσμικού σας ρόλου προς χάριν της τηλεθέασης του καναλιού!

Όταν έχεις αποψιλώσει το Δημόσιο για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων, ούτε σκάφος θα υπάρχει ούτε κατάλληλα μηχανήματα όταν τα χρειάζεσαι. Άνετα τότε οι υποκριτές οπαδοί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας φωνάζουν για ολιγωρία της κρατικής μηχανής.

«Ή υπήρξε ολιγωρία ή υπήρξε αδιαφορία» είπε ο Κ. Χατζηδάκης και συνέχισε απαιτώντας να παρέμβει η κυβέρνηση στο ΚΑΣ για να βγάλει απόφαση για το Ελληνικό. «Είστε ή δεν είστε κυβέρνηση;». Αν ο ρόλος μιας κυβέρνησης δεν είναι το ξεπούλημα όσο - όσο και γρήγορα, τότε ποιος είναι;

«Η Ελλάδα δεν λέγεται Eldorado» είπε ο Δ. Βέττας και έτρεξαν να τον διαψεύσουν στη Βουλή οι κύριοι Λοβέρδος και Φωκάς υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της εταιρείας καλύτερα από τον κ. Μπερνς.

https://www.youtube.com/embed/I3DXwVoczBQ?rel=0

«Που βόσκαγε ο Κουρουμπλής δύο μέρες;» ρώτησε ο Β. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και παρέπεμψε στις φωτιές και την οικολογική καταστροφή στον Κάλαμο για να αναρωτηθεί πού ήταν και «ο εξαφανισμένος κ. Τσίπρας, με την εξαφανισμένη κυβέρνηση και την εξαφανισμένη περιφερειάρχη». Σε Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα κινδύνεψαν σπίτια από τις φωτιές, μήπως είδατε κανέναν «εξαφανισμένο» Τατούλη να απολογηθεί που δεν πήρε τη μάνικα;

https://www.youtube.com/embed/TYeBaTNqW2A?rel=0

Αγάντα... Από καταστροφή σε καταστροφή θα πηγαίνουμε, τώρα που ξέμεινε η Ν.Δ. από «αριστερή παρένθεση»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL