Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ / Από τις "αριστερές ιδεοληψίες" στις... καταγγελίες για "μισθούς 360 ευρώ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ / Από τις "αριστερές ιδεοληψίες" στις... καταγγελίες για "μισθούς 360 ευρώ"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο τους “κοινωνικούς εταίρους”, ήτοι τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ

Σε νέο ρεσιτάλ υποκρισίας προχώρησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρώντας να αντιστοιχηθεί στις προχθεσινές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από την Παπαστράτος, καθώς έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση για “μισθούς 360 ευρώ”, όταν ο ίδιος χαρακτήριζε, μεσούσης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, “αριστερές ιδεοληψίες” τις συλλογικές διαπραγματεύσεις!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο τους “κοινωνικούς εταίρους”, ήτοι τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ, ενώ κατέδειξε την αγωνία του να “εξουδετερώσει” επικοινωνιακά τη στροφή στις επενδύσεις και την ανάπτυξη που πραγματοποιεί η κυβέρνηση: «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις, ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62» υπογράμμισε υποδεχόμενος τους συνομιλητές του. Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να “αποθεώσει” τον ιδιωτικό τομέα και προέβη σε “ρελάνς” έναντι των δηλώσεων Τσίπρα λέγοντας ότι “οι νέες δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.”! Έκανε, μάλιστα, λόγο για “μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού” ξεχνώντας ότι οι “γαλαζοπράσινες” κυβερνήσεις ξεχαρβάλωσαν την αγορά εργασίας και αποδιάρθρωσαν τα εργασιακά δικαιώματα.

Οξεία αντίδραση

Οι εν λόγω δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του υπουργείου Οικονομίας, που κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως “ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση”. “Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας” υπενθύμισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως με την προτροπή του έχει διπλό στόχο: Πρώτον, “την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας” και, δεύτερον, “την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε”.

“Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εις βάρος των εργαζομένων” συνέχισε το υπουργείο Οικονομίας αναφέροντας τα “καλά νέα” που ήδη παρατηρούνται στην ελληνική οικονομία: “Παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής - η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα” τόνισε καταλήγοντας ως εξής: “Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και, παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL